- 90 prosent handler om personlighet

Tidligere ledertalenter forteller hvordan de lyktes, uten en eneste utdanningsgrad å støtte seg på.

<p><b>HOPPET AV:</b> Tidligere ledertalent Bård Kvamme hoppet av studiene for å jobbe.<br/></p>

HOPPET AV: Tidligere ledertalent Bård Kvamme hoppet av studiene for å jobbe.

Om knappe tre uker skal tusenvis av håpefulle ta fatt i studiene som skal føre dem arbeidsdyktige ut i samfunnet.

- Har aldri søkt jobb

Tidligere Ledertalent i 2012, Bård Kvamme (35), fant raskt ut at arbeidslivet var utålmodig med å gi han ansvar.

Han hadde mange års erfaring som leder innen klesimport og salg, før han ble country manager i Skandinavias største Apple-forhandler, Humac. Den norske delen av selskapet har 80 ansatte, og omsatte for 209 millioner i 2012.

Ett år ut i BI-studiene la den da 20 år gamle Kvamme bedriftsøkonomien på hyllen, til fordel for butikksjef-jobb i Jack and Jones.

LES OGSÅ: Her er de 20 tøffeste intervjuspørsmålene

- Jeg har aldri søkt jobber, det er noe jeg har blitt tilbudt fordi interessen i å påta meg mer ansvar har vært tilstede. Det var muligheter jobbmessig som førte til at jeg brøt studiene, og planen var å vende tilbake, sier han til E24.

Til tross for at han aldri vendte tilbake til BI, mener han at arbeidslivet ga han den berømte tyngden han trengte for å lede en bedrift.

- Jeg hadde sikkert hatt godt av gå litt skole og lære regnskap, men jeg har lært mye underveis ved å sette meg inn i ting. I tillegg ansetter jeg som regel folk som er flinkere enn meg, og komplementerer mine kunnskaper, sier Kvamme.

Unorsk ledelseskultur

Bare 11 år gammel tok Kvamme sin første jobb som avisbud. Å starte tidlig anbefaler han på det varmeste.

- Etter min mening er det viktigste for unge folk å oppsøke jobber i tidlig alder. Ved å skaffe seg arbeidserfaring får man bekreftet seg selv og sine ferdigheter, noe som gir større tro på en selv. Samtidig får man en fot innenfor et system, og man vil utmerke seg hvis man brenner for jobben og ikke går rundt og syter og klager, sier han.

Selv fikk han en fot innenfor Danske Bestsellergruppen, som blant annet har kleskjedene Vero Moda og Jack & Jones i Norge. Da han ble landssjef, lærte han mye av den danske ledelseskulturen.

LES OGSÅ: Rekordmange kvinner vil bli sivilingeniører

- Den danske forretningskulturen appellerer til meg. Der går man ikke rundt grøten, men kaller en spade for en spade. Det er litt unorsk, men nødvendig i varehandelen. Med mange unge arbeidstakere er det behov for tydelig ledelse.

- Jeg har aldri blitt trent opp i å være leder, men har skjønt at det som virker på sikt er å behandle folk med respekt, være åpen, direkte og ærlig. Målet har vært å skape den samme kulturen blant medarbeiderne, sier han. 

- Innflytelse engasjerer

Ansvarsbevisstheten kom tidlig. Kvamme var lederspiren som ville være kaptein på fotballaget, eller ivrig rakte opp hånden da læreren lurte på hvem som kunne tenke seg å være elevrådsleder.

- Som person ønsker jeg å påvirke prosjekter jeg involverer meg i, og ønsker å innta en rolle der jeg kan bidra 110 prosent. Motsatt er det lite engasjerende for meg å jobbe uten beslutningsansvar eller innflytelse, sier han.
LES OGSÅ: Harald tok to bachelorgrader og en kandidatgrad på tre år

Når han tar imot søkere, hoper det seg opp en homogen søkerbunke med karakterutskrifter fra BI. Kvamme er mer interessert i hvem menneskene er.

- Skal man lykkes, handler 90 prosent om personlighet. Alfa og omega for å være en god selger er høy sosial intelligens. Det går det ikke an å lese seg til. Til syvende og sist handler det om personlige ferdigheter. Noen av de beste selgerene jeg har ansatt og jobbet med, har aldri fullført videregående skole, forteller han.

- Jobbe hardere

- Det går an å lykkes uten utdanning, men da kreves det mer, sier André Sørensen (36) til E24.

Han er leder for forretningsutvikling i Elkjøp Norge, og endte i fjor på topp 100-listen i E24s Ledertalentene.

Stillingen hans innebærer personalansvar for åtte varehussjefer, fem salgscoacher og resultatansvar for en omsetning på rundt 2 milliarder kroner.

Han er ansvarlig for utvikling av nye og eksisterende forretningsområder som salgsledelse, B2B, strøm, og finansieringssalg.

- Hvordan kan man lykkes i dag uten å ha utdanning?

- Det er gjennom knallhard innsats og arbeid, og en lyst og vilje til å lære, sier Sørensen.

Han forteller at med utdanning kan man ofte starte høyere i systemet, og det kan være en fordel.

(Saken fortsetter under bildet)

<p><b>HARDT ARBEID:</b> Et av fjorårets ledertalenter, André Sørensen (36), mener det krever mer om man vil stige i gradene hvis man ikke har utdanning. </p>

HARDT ARBEID: Et av fjorårets ledertalenter, André Sørensen (36), mener det krever mer om man vil stige i gradene hvis man ikke har utdanning. 

- Derfor må man jobbe hardere for å nå høyt, sier han.

LES OGSÅ: Ledertalent 2011: Skeptisk til så unge sjefer som seg selv

- Og du må synes det er morsomt. Jeg har hele veien synes at det har vært kjempemorsomt og utfordrende, og dette har vært viktig for meg, legger han til. 

Kan ha sine fordeler

Sørensen har gått gradene i Elkjøp fra selger på Lyd og bilde, der han var best i Midt-Norge fra 1997 til 2000, via avdelingsleder, varehussjef, butikkoordinator til dagens stilling.

Som 23-åring ble han varesjef, og var da nest yngst blant 35 fast ansatte i et Elkjøp-varehus med 70 millioner kroner i omsetning.

Imidlertid mener Sørensen at det kan ha sine fordeler ved å jobbe seg oppover i et selskap, kontra det å være nyutdannet.

- Da får man en mer inngående kunnskap i driften, mens en nyutdannet person, innen for eksempel ledelse, begynner høyere uten praktisk kunnskap i leddene under, forklarer han.

LES OGSÅ: Ledertalentet 2012: - Det er ikke bare hygge å være leder

Han sier at en av de viktigste driverne har vært å se på «de beste».

- Jeg har alltid sett opp til de som har prestert, og har forsøkt å finne hva det er som gjør at de har vært så flinke, forklarer Sørensen. 

LES OGSÅ:

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå