Algeta: - Oppmuntrende salgstall for Xofigo

Bioteknologiselskapet positive etter det første hele kvartalet med salg av kreftmedisin. 

<p>ALGETA: Bioteknologiselskapet Algeta har fortsatt ikke de store resultatene å vise til, men selskapet er i gang med kommersialiseringen av kreftmedikamentet Xofigo</p>

ALGETA: Bioteknologiselskapet Algeta har fortsatt ikke de store resultatene å vise til, men selskapet er i gang med kommersialiseringen av kreftmedikamentet Xofigo

Bioteknologiselskapet Algeta har fortsatt ikke de store resultatene å vise til, men selskapet er i gang med kommersialiseringen av kreftmedikamentet Xofigo som skal løfte selskapet til lønnsomhet lenger frem.

I tredje kvartal oppnådde medisinen, som ble godkjent i USA i mai, et salg på 99 millioner kroner, noe som var bedre enn markedet hadde ventet.

- Det første fulle kvartalet med salg av Xofigo plasserer Algeta på en klar bane mot lønnsomhet, sier Algetas finansdirektør Øystein Soug.

Sammen med partneren Bayer har Algeta arbeidet med lanseringen i USA. Selskapet rapporterer om god fremgang og viser til at 626 klinikker per 18. oktober er godkjente behandlingssteder.

- Siden godkjenningen i slutten av mai, har lanseringsstrategien blitt godt utført av Algeta og Bayer, og det gjenspeiles i både oppmuntrende salgstall for dette kvartalet samt i antall behandlingssteder som er nå lisensiert og klar til å behandle pasienter med Xofigo, sier Algeta-sjef Andrew Kay.

I kvartalet falt Algetas driftsinntekter til 55 millioner kroner fra 60 millioner i tilsvarende kvartal i fjor, mens underskuddet før skatt økte til 97 millioner fra 39 millioner kroner.


Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå