Bezos: – Amazon er ikke for stort til å gå konkurs

Amazon-sjefen ber de ansatte jobbe for å utsette selskapets undergang så lenge som mulig.


<p><b>HOLDT ALLMØTE:</b> Amazon-sjef Jeff Bezos tror ikke selskapet, som er et av verdens største målt i børsverdi, vil vare evig.</p>

HOLDT ALLMØTE: Amazon-sjef Jeff Bezos tror ikke selskapet, som er et av verdens største målt i børsverdi, vil vare evig.

Jeff Bezos fortalte sine ansatte i Seattle at han mener Amazon på ingen måte er for store til å gå konkurs, lik endel forsikringsselskaper og banker under finanskrisen, men at hans jobb er å sørge for at det tar så lang tid som mulig før det skjer.

– Amazon er ikke for stort til å gå konkurs. Faktisk spår jeg at Amazon vil feile. Amazon kommer til å gå konkurs. Hvis du ser på store selskaper, så er levetiden deres noe lengre enn 30 år, men ikke 100 år og lengre, sa Bezos i et allmøte forrige uke som CNBC har hørt lydopptak av.

Les også: (+) Slik ble «Singles Day» den største handleorgien noensinne

Allmøtet fant sted da Bezos forklarte tenkingen bak å dele selskapets nye hovedvkarter i to, og etablere det i både Washingtong DC og New York.

– Når vi begynner å fokusere på oss selv, og ikke ha fokus på kundene lenger - det vil være begynnelsen på slutten. Vi må prøve å utsette det så lenge som mulig, sa Bezos.

Amazon har per i dag 600.000 ansatte, og aksjekursen har mer enn firedoblet seg siden 2013. Selskapet er blant verdens største med en markedsverdi på rundt 800 mrd. dollar.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå