Kan få 388 mrd. i skattelette med Trump-reformen

Ingen andre amerikanske selskaper kan tjene mer på Donald Trumps skattereform enn Apple.

Det ligger an til at Donald Trumps skattereform får grønt lys i den amerikanske kongressen. Det kan gjøre IT-giganten Apples pengebinge enda større.

Apple kan få et skattekutt på hele 47 milliarder dollar, tilsvarende 388 milliarder kroner, viser beregninger Financial Times har gjort.

Ifølge avisen er det ingen andre amerikanske selskaper som kan se frem til en så stor skattelettelse – hvis Trump-reformen blir banket igjennom.

Apple har mesteparten av sin beholdning utenfor USA, som mange andre selskaper for å slippe den nåværende selskapsskatten på 35 prosent.

Hvis selskapet «flagger» hjem de utenlandske tilgangene nå må Apple betale 78,6 milliarder dollar (650 milliarder) i skatt.

Men hvis Trump-administrasjonen får det som de vil og innfører en skatt på kapital på maksimum 14,5 prosent, slipper Apple unna med bare 31,4 milliarder dollar i skatt, skriver Financial Times.

Altså en reduksjon på 47 milliarder dollar (388 milliarder).

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Per Valebrokk, ansvarlig redaktør E24

På forsiden nå