Apple-verdier for nesten 5 mrd. barbert bort

Oljefondet sitter med Apple-aksjer for flere titalls milliarder. I løpet av natten «forsvant» nesten fem milliarder kroner fra posisjonen i IT-giganten.

Apple-aksjen raste 7,55 prosent i etterhandelen onsdag kveld, etter at selskapet la frem et resultatvarsel som viste sviktende salg i fremvoksende markeder.

– Selv om vi ventet noen utfordringer i sentrale fremvoksende markeder, klarte vi ikke å forutse omfanget av den økonomiske bremsen, spesielt i Kina, skrev Apple-sjef Tim Cook i oppdateringen til markedet.

Kursraset gjorde at Oljefondets posisjon i selskapet har falt rundt 4,7 milliarder kroner i løpet av natten, viser E24s beregninger.

Beregningene legger til grunn at Oljefondet ikke har endret sin posisjon i selskapet siden utgangen av september.

Da Oljefondet la frem sin rapport etter tredje kvartal ble det kjent at beholdningen var verdt 83,7 milliarder kroner ved utgangen av kvartalet.

Dersom man tar høyde for valutasvingningene og kursendringen for selskapet er posisjonen nå verdt drøye 58 milliarder kroner.

Apple er Oljefondets klart største investering.

Kina-smell

Like før klokken 22.30 onsdag kveld ble handelen i Apple-aksjen stanset i påvente av nyheter, og nøyaktig 22.30 kom meldingen om at selskapet kutter i resultatguidingen for første kvartal (Apple har avvikende regnskapsår som strekker seg fra 1. oktober til 30. september).

Selskapet sier nå at de venter inntekter på rundt 84 milliarder dollar for kvartalet der julehandelen slår inn, ned fra en guiding på mellom 89 til 93 milliarder dollar.

Ifølge analytikerestimater fra 32 analytikere, var det ventet at Apple ville levere en omsetning på 91,49 milliarder dollar, og ingen av de spurte ventet inntekter på under 88,96 milliarder dollar, ifølge Yahoo Finance.

I etterhandelen i New York falt aksjen mer enn seks prosent.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå