Apple visste at dette kunne skje før iPhone 6 ble lansert

«Bendgate» skapte mediestorm. Det Apple aldri sa, var at de selv hadde oppdaget at iPhone-modellene var sårbare for bøying via intern testing, ifølge rettsdokumenter.


<p><b>DÅRLIG REKLAME:</b> iPhone 6 fikk stryk i test publisert på Youtube. Nå viser det seg at Apple visste om at telefonene var lette å bøye.</p>

DÅRLIG REKLAME: iPhone 6 fikk stryk i test publisert på Youtube. Nå viser det seg at Apple visste om at telefonene var lette å bøye.

Apples egen interntesting avslørte at iPhone 6 hadde 3,3 ganger større sjanse for å bli bøyd enn sin forgjenger iPhone 5S, grunnet endringer i konstruksjonen – mens sjansen for å bøye storebroren iPhone 6 Plus var hele 7,2 ganger større.

Det skriver nettstedet Motherboard torsdag kveld, og viser til interne rettsdokumenter som de delvis har fått tilgang på.

Rettsdokumentene relaterer seg til et gruppesøksmål mot Apple over det som fikk tilnavnet «bendgate» – etter at flere iPhone-eiere nettopp opplevde at telefonene ble bøyd.

Opplysningene er oppsiktsvekkende fordi Apple har stilt seg uforstående til bøyde telefoner i offentligheten, og forsikret om at konstruksjonen er svært solid, bemerker Macrumors.

Apple endret likevel konstruksjonen fra iPhone 7 og utover – og den nyeste iPhone X har siderammer i stål, i stedet for aluminium. 

Apple: Ni klager

Etter at flere amerikanske medier begynte å skrive om bøyde telefoner i etterkant av lanseringen, fnøs Apple av oppslagene.

– De første seks dagene telefonen har vært i salg har vi bare fått ni klager angående bøyd iPhone 6, sa Apple til nettstedet Re/Code.

Apple solgte mer enn ti millioner iPhone 6 i løpet av første helgen den var i salg.

Selskapet gikk langt i å berolige kunder etter nyheten og uttalte følgende:

– Vi velger materialer av høy kvalitet, og produserer produktene slik at de skal vare lenge. I tillegg gjennomfører vi en rekke tester i løpet av produksjonssyklusen. iPhone 6 og iPhone 6 Plus møter, eller overgår våre høye kvalitetsstandarder.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå