Hedgefond dumpet Apple-aksjer for 6,9 milliarder kroner

Årsaken er et nært forestående kjøp av NFL-laget Carolina Panthers.


<p><b>KVITTER SEG MED APPLE:</b> David Tepper er grunnlegger av hedgefondet Apploosa Management.</p>

KVITTER SEG MED APPLE: David Tepper er grunnlegger av hedgefondet Apploosa Management.

Appaloosa Management, hedgefondet som styres av den amerikanske milliardæren David Tepper, har solgt seg helt ned i Apple, melder Markets Insider.

Aksjebeholdningen på hele 4,587.852 Apple-aksjer ble solgt i løpet av første kvartal, og årsaken er at Tepper planlegger å kjøpe Carolina Panthers, et profflag i amerikansk fotball.

Aksjesalg til 6,9 mrd. kroner

Aksjesalget ble kjent tirsdag denne uken, bare timer etter nyheten om Carolina Panthers-kjøpet. Det er ikke kjent eksakt når aksjesalget skjedde eller til hvilken pris.

Med tirsdagens pris ville aksjebeholdningen være verd mer enn 853 millioner dollar, tilsvarende omtrent 6,9 milliarder norske kroner. Appaloosa skal ha kjøpt Apple-aksjene mellom juli og september i fjor.

Apple er en av USAs og verdens største selskap og har en markedsverdi på over 852 milliarder dollar per 30. april.

Aksjen er svært populær og har et gjennomsnittlig handelsvolum på 29 millioner aksjer per dag. I tillegg til at mange Apple-ansatte selv eier store beholdninger i selskapet, har også flere institusjonelle investorer store posisjoner.

Rekordsum i NFL

Prislappen på NFL-laget Carolina Panthers er satt til 2,2 milliarder dollar. Dersom salget faktisk gjennomføres til den angivelige prislappen, vil det bli den høyeste salgssummen for et NFL-lag noensinne, ifølge ESPN. Salget må godkjennes av NFL før det kan gjennomføres.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå