Nikkei: Apple kutter iPhone-produksjonen med 10 prosent

Teknologigiganten nedjusterer nok en gang planene for iPhone-produksjonen i årets første kvartal.


<p><b>APPLE-NEDTUR</b>: Apple nedjusterer produksjonen for første kvartal. Slutten på fjoråret ser ut til å ha vært helsvart for mobilgiganten.</p>

APPLE-NEDTUR: Apple nedjusterer produksjonen for første kvartal. Slutten på fjoråret ser ut til å ha vært helsvart for mobilgiganten.

Apple skal ha bedt sine leverandører om å kutte produksjonen av iPhone med 10 prosent i første kvartal. Det skriver Nikkei Asian Review, som viser til kilder med kjennskap til forespørselen.

Kuttet i produksjonsplanen skal ha skjedd før det overraskende resultatvarselet Apple leverte 2. januar. Selskapet kuttet den gang guidingen for kvartalet før jul med 5 milliarder dollar.

Les også: (+) Apples iPhone-advarsel kommer flere år for sent

Produksjonskuttet skal dreie seg om de nye modellene iPhone XS Max, XS og XR. opplyser kildene.

Ifølge en kilde legger den nye produksjonsplanen opp til at det blir produsert mellom 40 og 43 millioner telefoner i perioden januar til mars. Tidligere skal man ha estimert en produksjon på mellom 47 og 48 millioner telefoner.

Mellom januar og mars i fjor solgte Apple til sammenligning 52,21 millioner telefoner.

Apple har ikke selv uttalt seg om planene.

Svakt Kina-salg

Meldingen kommer bare en drøy uke etter det overraskende varselet om at selskapet kutter i resultatguidingen for første kvartal (Apple har avvikende regnskapsår som strekker seg fra 1. oktober til 30. september).

Selskapet sier nå at de venter inntekter på rundt 84 milliarder dollar for kvartalet der julehandelen slår inn, ned fra en guiding på mellom 89 til 93 milliarder dollar.

Resultatvarselet viste blant annet svakt salg i Kina, samtidig som salget av nye iPhone-modeller i andre land ikke har vært like høyt som ventet.

I torsdagens handel raste aksjen 10 prosent og markerte med det den største nedturen på én enkelt dag på nesten seks år. Siden har aksjen krøpet litt opp igjen, men den ligger fortsatt mer enn 4 prosent under nivået før varselet.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå