Holta om budet på Arcus: – Hagen kan vente til aksjonærene gir opp

Investor Kjetil Holta tror ikke budet fra Stein Erik Hagen på Arcus vil få mange aksjonærer til å selge. Selv har han nylig solgt en million Arcus-aksjer, noe han begrunner med at han foretrekker selskaper i vekst. 


<p><b>SOLGTE ALT I ARCUS</b>: Investor Kjetil Holta kvittet seg med alle Arcus-aksjene, men mener budet Hagen kommer med på selskapet er ok priset.</p>

SOLGTE ALT I ARCUS: Investor Kjetil Holta kvittet seg med alle Arcus-aksjene, men mener budet Hagen kommer med på selskapet er ok priset.

Onsdag kom Stein Erik Hagen med budet han var tvunget til å gi etter å ha kjøpt mer enn en tredjedel av aksjene i brennevinsprodusenten Arcus.

Budet på 45 kroner, som verdsetter selskapet til 3,06 milliarder kroner har fått småaksjonærer til å reagere, og en av dem kaller budet latterlig.

– Dette er ran på åpenlys dag. Budet er useriøst og vitner om man vil oppfylle budplikt og at overtagelse av selskapet ikke er ønsket, sier småaksjonær Ole Petter Haavik som sier han eier et par tusen aksjer i Arcus og har ingen planer om å selge dem til Hagen.

I et utvidet budnotat fra ABG Sundal Collier kommer det frem at Canica ikke ønsker å ta selskapet av børs.

Noe som underbygger tanken om at Hagen ikke nødvendigvis er interessert i å komme med noe høyere bud med det samme, slik som E24s kommentator Johan Sundberg skrev onsdag ettermiddag.

– Ingen vekst

Holta solgte seg nylig helt ut av Arcus, hvor han var en av de største aksjonærene med 1.000.000 aksjer, noe som tilsvarte 1,47 prosent av aksjene.

Han mener i motsetning til småaksjonæren at prisen er ok, men ikke mer enn ok heller.

– Jeg tror mange velger å sitte stiller her og at Hagen i så fall er fornøyd med det. De har god tid og kan vente ut aksjonærene til de gir opp. 

Han sier at budet fra Hagen ikke hadde noe med salget å gjøre, men at han ikke ser noe større verdier i selskapet fremover enn hva budet tilsier.

– Salget var en del av en større gjennomgang av alle poster, og i totalvurderingen passet ikke posten inn, sier Holta og fortsetter:

– Generelt er jeg mer tiltrukket av selskaper i vekst, og om jeg ikke husker feil så har ikke Arcus vekst om man tar hensyn til prisjusteringer, sier investoren som forvalter en portefølje verdt 2,1 milliarder kroner i 2016.

Selskapets omsetningen økte til 556,9 millioner kroner i årets første kvartal, sammenlignet med 493,5 millioner kroner for samme periode i fjor.

Resultatet før skatt endte derimot med et minus på 5,8 millioner kroner, mer enn i første kvartal av 2017, da man bare tapte 1,4 millioner kroner.

Kan cashe ut 300 millioner

En annen kjent finansmann, John Fredriksen eier 9,92 prosent av Arcus, og kan selge seg ut for rundt 300 millioner kroner.

Det vil antageligvis ikke være god butikk ettersom aksjen ble notert til 43 kroner, noe som verdsatte Fredriksen posisjon den gang til 288 millioner kroner.

Onsdag ettermiddag er aksjen ned 0,22 prosent til 44,95 kroner.

 <p><b>TJENER "INGENTING":</b> Norges rikeste mann John Fredriksen tjener ikke mange kronene på Arcus Investeringene om han handler på budet fra Hagen. </p>

TJENER "INGENTING": Norges rikeste mann John Fredriksen tjener ikke mange kronene på Arcus Investeringene om han handler på budet fra Hagen. 

E24 har også vært i kontakt med Sundt-arvingene som eier 4,76 prosent av aksjene gjennom Sundt AS, men selskapet ønsker ikke å kommentere budet.

Stein Erik Hagen sitter selv i styret i Arcus og hans forretningspartner Nils Selte sitter som varamedlem.

Arcus ble børsnotert på Oslo Børs 1. desember 2016 av investeringsfondet Ratos. Arcus ble skilt ut fra Vinmonopolet på slutten av 90-tallet.

Administrerende direktør Nils Selte i Canica sier til E24 onsdag at han ikke ønsker å kommentere saken utover det som står i børsmeldingen fra selskapet.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå