Stein Erik Hagen vil kjøpe hele Arcus

Investoren har sikret seg en tredjedel av aksjene i brennevinsprodusenten Arcus. Nå vil han komme med et bud på å kjøpe resten av selskapet.


<p>Investor Stein Erik Hagen kommer snart med et tilbud om å kjøpe ut de andre aksjonærene Canica.</p>

Investor Stein Erik Hagen kommer snart med et tilbud om å kjøpe ut de andre aksjonærene Canica.

Storaksjonær Stein Erik Hagen i brennevinsprodusenten Arcus har nå kjøpt seg opp i selskapet og vil i tillegg komme med et bud på resten av selskapet.

Det kommer frem i en børsmelding som ble sluppet mens handelen i aksjen var pauset på Oslo Børs tirsdag ettermiddag.

Gjennom sitt investeringsselskap Canica har Hagen tirsdag kjøpt ytterligere 32.318 aksjer i Arcus til en snittkurs på 41,79 kroner. Med investeringen på 1,35 millioner kroner øker eierskapet hans til 33,37 prosent.

I henhold til Verdipapirhandelloven er Hagen pliktig til å komme med et bud på resten av aksjene når han passerer en eierandel på en tredjedel.

Arcus-aksjen hoppet nesten 10 prosent fra 41,80 til 46,50 kroner etter at handelen ble åpnet igjen. Like før børsslutt ligger aksjen inne med en samlet oppgang på 5,66 prosent til 44,80 kroner på Oslo Børs.

Administrerende direktør Nils Selte i Canica sier til E24 at de ikke har noen kommentarer til tilbudet eller om de skal ta Arcus av børs.

Les også: Norsk akevitt stadig mer populært i utlandet

Kjente investorer

Etter at Arcus ble skilt ut av Vinmonopolet på slutten av 90-tallet kom det svenske investeringsselskapet Ratos inn på eiersiden i 2005.

Arcus ble børsnotert på Oslo Børs 1. desember 2016 og har siden hatt en rekke kjente investorer.

På den siste tilgjengelige aksjonærlisten kommer det frem at blant andre John Fredriksen med familie (9,85 prosent), Sundt-familien (5,0 prosent), Eriksen-familien gjennom Centra Invest (1,72 prosent) og investor Kjetil Holta (1,47 prosent) er inne på eiersiden.

Disse må etter hvert ta stilling til om de vil selge aksjene sine til Hagen, men foreløpig er det ukjent hva han er villig til å betale. Det vil først bli kjent når Canica kommer med det formelle tilbudet som vil skje innen fire uker fra i dag, ifølge børsmeldingen.

Hvor mye Hagen må ut med for å eventuelt sikre seg resten av Arcus-aksjene avhenger av om de andre aksjonærene takker ja og hvor mye han byr. Hvis prisen ender mellom det han sist kjøpte aksjene for og hva aksjen endte på tirsdag, vil Hagen via Canica måtte bla opp mellom 1,89 og 2,02 milliarder kroner for de resterende aksjene.

Stein Erik Hagen sitter selv i styret i Arcus og administrerende direktør i Canica, Nils Selte, sitter som varamedlem.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå