Styret i Arcus anbefaler ikke Stein Erik Hagens bud på selskapet

Styret i Arcus skriver at de ikke oppfatter budet fra Canica som «rettferdig».


<p><b>LA INN BUD</b>: Stein Erik Hagen bød 45 kroner per Arcus-aksje, noe som verdsetter selskapet til over tre milliarder kroner.</p>

LA INN BUD: Stein Erik Hagen bød 45 kroner per Arcus-aksje, noe som verdsetter selskapet til over tre milliarder kroner.

I en børsmelding torsdag ettermiddag skriver styret i Arcus at de ikke oppfatter budet fra Stein Erik Hagens investeringsselskap Canica som «rettferdig». Derfor anbefaler de ikke aksjonærene i selskapet å slå til på tilbudet.

I meldingen skriver styret at de har tatt vurderingen fra meglerhuset Carnegie til etterretning, men likevel landet på at de ikke kan anbefale budet.

Styret ber aksjonærene huske på de langsiktige mulighetene som Arcus har, og skriver at det på sikt vil bli konkurransedyktige utbytter fra selskapet til aksjonærene.

– Useriøst

Onsdag i forrige uke kom Stein Erik Hagen med budet han var tvunget til å gi etter å ha kjøpt mer enn en tredjedel av aksjene i brennevinsprodusenten Arcus.

Budet var på 45 kroner per aksje, noe som verdsetter selskapet til over tre milliarder kroner. Budet fikk blant annet småaksjonærer til å reagere, og en av dem kaller budet latterlig.

– Dette er ran på åpenlys dag. Budet er useriøst og vitner om man vil oppfylle budplikt og at overtagelse av selskapet ikke er ønsket, sa småaksjonær Ole Petter Haavik, som forklarte at han eier et par tusen aksjer i Arcus og ikke har noen planer om å selge dem til Hagen.

Fredriksen

En annen kjent finansmann, John Fredriksen eier 9,92 prosent av Arcus, og kan selge seg ut for rundt 300 millioner kroner, med budet fra Hagen.

Det vil antageligvis ikke være god butikk ettersom aksjen ble notert til 43 kroner, noe som verdsatte Fredriksen posisjon den gang til 288 millioner kroner.

Investor Kjetil Holta solgte seg nylig helt ut av Arcus. Han har fortalt E24 at han mener prisen i budet fra hagen er ok, men ikke mer heller.

– Jeg tror mange velger å sitte stiller her og at Hagen i så fall er fornøyd med det. De har god tid og kan vente ut aksjonærene til de gir opp, sa han.

Brennevinsprodusenten har frem til 2. august på å godkjenne budet.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå