Storbankens toppsjef får kjeft og bonuskutt etter varslersak

Sjefen for britiske Barclays er i hardt vær.


<p><b>I HARDT VÆR:</b> Konsernsjef Jes Staley hos Barclays får kritikk.</p>

I HARDT VÆR: Konsernsjef Jes Staley hos Barclays får kritikk.

Styret i den britiske storbanken Barclays har utstedt en formell reprimande og vil gjøre en «veldig betydelig» justering i den prestasjonsbaserte delen av avlønningen til konsernsjef Jes Staley.

Dette melder Bloomberg.

Bakgrunnen er en varslersak fra i fjor. Ifølge en gransking gjennomført av advokatfirmaet Simmons & Simmons skal Staley «oppriktig, men feilaktig» ha trodd at det var akseptabelt å identifisere avsenderen av et bekymringsbrev.

Staley har beklaget dette til styret. Vedkommende skal ikke ha blitt identifisert.

– Veldig skuffet

I en melding fra Barclays mandag fremgår det at det britiske finanstilsynet har innledet etterforskning av både Staley selv og Barclays Bank.

Barclays skriver at saken først havnet på styrets bord tidligere i 2017, som et resultat av en bekymringsmelding fra en ansatt om selskapets rutiner rundt varsling. Det var også styret som varslet myndighetene.

Banken vil samarbeide med myndighetene, og samtidig gjennomgå sine rutiner.

– Jeg er personlig veldig skuffet og beklager at denne situasjonen har oppstått, spesielt siden vi streber etter å drive med de høyeste mulige etiske standardene, sier styreleder John McFarlane i en kommentar.

Han understreker at de tar saken «ekstremt seriøst».

– Vi har gransket denne saken fullt ut ved hjelp av et eksternt juridisk selskap, og vi vil gjennomføre en uavhengig gjennomgang av Barclays prosesser og kontroll for å fastslå hvilke forbedringer som kreves.

Legger seg flat

Konsernsjef Jes Staley uttaler at han aksepterer at hans handlinger var feilaktige.

– Jeg vil også akseptere sanksjonene som styret finner passende, sier han.

– Vår varslingsprosess er et av de viktigste verktøyene vi har for å beskytte vår kultur og våre verdier i Barclays, og jeg ønsker definitivt å sikre at alle kolleger og andre kan bruke dette og forstå viktigheten av det.

Varslingssaken omhandlet ifølge The Guardian en ledende ansatt som ble rekruttert i 2016, personlige forhold relatert til denne ansatte, Staleys kjennskap til og rolle i håndteringen av dette hos tidligere arbeidsgiver og den aktuelle rekrutteringsprosessen.

Da Staley ble kjent med varslingen, skal han ha forsøkt å finne ut hvem som sto bak, men uten å lykkes med dette.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Per Valebrokk, ansvarlig redaktør E24

På forsiden nå