Bekreftet: GE kvitter seg med 163 mrd. i verdier

Ryktene som ulmet mandag er sanne. Industrigiganten General Electric varsler omfattende endringer i det 125 år gamle selskapet.


<p><b>SELGER</b>: GEs nye toppsjef John Flannery ryster det tradisjonsrike selskapet ved å selge unna verdier for milliarder av dollar.</p>

SELGER: GEs nye toppsjef John Flannery ryster det tradisjonsrike selskapet ved å selge unna verdier for milliarder av dollar.

Det innebærer blant annet selskapet vil kvitte seg med eiendeler verdt omkring 20 milliarder dollar (163 milliarder kroner), melder selskapet i en presentasjon for investorer.

Wall Street Journal har tidligere meldt at selskapet vil kutte alt utenom fokusområdene flyteknologi, kraft og helse.

Det underbygger også rapporten, noe som betyr at selskapet vil kutte fokuset på områder som transport og lys, som kan spores helt tilbake til Thomas Edison sent på 1800-tallet. 

GE kutter også antall styremedlemmer fra 18 til 12.

 <p><b>LEDERBYTTE:</b> John Flannery tok over som sjef i General Electric 1. august etter at Jeff Immelt hadde sittet ved roret i 16 år. </p>

LEDERBYTTE: John Flannery tok over som sjef i General Electric 1. august etter at Jeff Immelt hadde sittet ved roret i 16 år. 

Ser tøffere tider i vente

Det gigantiske konsernet har mistet 50 milliarder av sin markedsverdi siden i sommer, og aksjonærene har blitt fortalt å vente på sjefens nye strategi, skriver Fortune.

Selskapet justerer ned forventningene til årsresultatet for 2018, til et sted mellom 1 og 1,07 dollar per aksje. Konsensusestimatet blant analytikere var 1,14 dollar aksjen, ifølge Seeking Alpha.

Tidligere mandag ble det kjent at selskapet vil halvere det anslåtte kvartalsutbytte fra 24 til 12 dollar cent.

Et av de store selskapene som skal under kniven, og som også involverer norske interesser, er oljeserviceselskapet Baker Hughes hvor GE vil selge sin majoritetsdel på 63 prosent i milliardselskapet.

Ifølge The Wall Street Journal har Baker Hughes en samlet markedsverdi på 40 milliarder dollar, det vil si 326 milliarder kroner.  

Markedet skremt

Aksjen faller 0,59 prosent i førhandelen på Wall Street.

Men det er ikke bare markedet som er usikre, ettersom mandagens rapport ikke gir noen tall på hvordan organisasjonen påvirkes av omorganiseringen. I desember 2016 hadde GE 295.000 ansatte i 170 land.

Selv om dette er den første virkelig store endringen John Flannery gjør etter han tok over som sjef i General Electric 1. august, har han gitt signaler på at endringer kommer.

Han har blant satt selskapets privatfly på bakken, stengt ned forskningssentre og delvis stoppet byggingen av GEs nye hovedkvarter i Boston. 

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå