Aston Martin vil på børs

Den britiske sportsbilprodusenten, kjent som James Bonds favoritt, ønsker å gå på børs mot slutten av året. 


<p><b>SPESIALMODELL:</b> Skuespiller Daniel Craig poserer med en Aston Martin DB10, som ble laget i forbindelse med den 24. Bond-filmen «Spectre» (2015).</p>

SPESIALMODELL: Skuespiller Daniel Craig poserer med en Aston Martin DB10, som ble laget i forbindelse med den 24. Bond-filmen «Spectre» (2015).

Det skriver Bloomberg, som viser til opplysninger fra anonyme kilder med kjennskap til saken.

De samme kildene sier Aston Martin håper at selskapet verdsettes til fem milliarder pund, tilsvarende snaut 55 milliarder kroner, ved en eventuell børsnotering.

Bilprodusenten skal ha vært i innledende samtaler med tilretteleggere.

Planlegger å lansere SUV

En børsnotering kan bety et endelig comeback for det britiske bilmerket, som kanskje er mest kjent fra James Bond-filmene.

Det vil også teste investorenes appetitt for britiske selskaper før britene trer ut av EU, skriver Bloomberg.

I fjor leverte luksusbilprodusenten over 5.000 biler for første gang siden 2008. Aston Martin skal planlegge å lansere en SUV i 2019.

 <p><b>ASTON MARTIN DBS:</b> I filmen «Quantum of Solace» fra 2008 kjørte Daniel Craig Bond denne Aston Martin DBS V12. Her avbildet ved en veldedighetsauksjon ved Christie's i London i 2012.</p>

ASTON MARTIN DBS: I filmen «Quantum of Solace» fra 2008 kjørte Daniel Craig Bond denne Aston Martin DBS V12. Her avbildet ved en veldedighetsauksjon ved Christie's i London i 2012.

Vil ikke kommentere

Selskapet forventer å overgå sine egne prognoser om et driftsresultat før skatt og avskrivninger på 180 millioner pund (tilsvarende i underkant av 2 milliarder kroner) av en omsetning på 840 millioner pund (9,2 milliarder kroner).

Selskapets ledelse og eiere har valgt å ikke kommentere opplysningene til Bloomberg så langt.

 <p><b>DEN ULTIMATE BOND-BILEN:</b> Aston Martin DB5 har vært med i åtte James Bond-filmer. På bildet er bilen Sean Connery kjørte både i «Goldfinger» (1964) og i «Thunderball» (1965) på Retromobile messen i Paris i februar 2017.</p>

DEN ULTIMATE BOND-BILEN: Aston Martin DB5 har vært med i åtte James Bond-filmer. På bildet er bilen Sean Connery kjørte både i «Goldfinger» (1964) og i «Thunderball» (1965) på Retromobile messen i Paris i februar 2017.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå