Bitcoin har ikke svingt mindre på nesten to år

Bitcoin er ikke så langt unna nivået fra i fjor, men volatiliteten er betydelig mindre.


<p><b>MER STABIL</b>: Svingningene i bitcoin er på sitt mest stabile på nærmere to år.</p>

MER STABIL: Svingningene i bitcoin er på sitt mest stabile på nærmere to år.

Bitcoin har vært kjent for å svinge mellom høye topper og dype daler, men i år har prissvingningene avtatt betydelig, ifølge Reuters.

Faktisk har nå svingningene, eller volatiliteten på finansspråk, falt til det laveste på nesten to år.

Store kurssvingninger har vært en av grunnene til skepsisen til kryptovalutaen, blant annet hos investorer og regulatoriske myndigheter.

Les også: (+) Kryptokongene vil snart finne ut hvor rike de egentlig er

Investorene holder tilbake

Mangel på stabilitet har også vært et hinder for bruk av bitcoin som betalingsmiddel.

At bitcoin-kursen nå er mer stabil enn på flere år tilskrives at investorer holder tilbake kjøpe og salg frem til det blir større klarhet om hvordan myndighetene vil forholde seg til bitcoin-produkter som børshandlede fond, ifølge nyhetsbyrået.

Seniorinstruktør Kevin Davitt for The Options Institute ved Cboe Global Markets sier til Marketwatch at det mest spennende med bitcoins lave volatilitet er måten det skiller seg fra de mer tradisjonelle valutaene.

– Den avtagende krypto-volatiliteten er diskutabelt enda mer interessant når bakteppet er de eskalerende svingningene i de globale kapitalmarkedene, sier Davitt.

Samtidig har bitcoin ligget bemerkelsesverdig nært indeksen for fremvoksende markeder frem til nå nylig, påpeker sjefen Travis King for kryptofondet Ikigai Fund på Twitter.

Mens indeksen for markedene har sunket, fortsetter bitcoin på ufortrødent stabilt nivå.

– Jeg slår ikke fast om dette vil fortsette, jeg bare peker på den seneste divergensen, skriver King.

I fjor steg Bitcoin-kursen til nesten 20.000 dollar, før den i år har falt 70 prosent på det meste. Siden september har utviklingen vært noe mer stabil, og tirsdag 6. november var prisen 6.420 dollar.

Tirsdag 7. november 2017 var prisen 7.118 dollar. Da hadde den bratteste økningen i verdi akkurat begynt.

Den 31. oktober var det ti år siden Satoshi Nakamoto, bitcoins mystiske grunnlegger, offentliggjorde en rapport om behovet for en digital valuta som kan bli brukt som betaling, uten å gå gjennom en tredjepart.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå