Bitcoin-ras: Falt 29 prosent fra toppnoteringen

Bitcoin har lagt bak seg rekord etter rekord i høst. Men de siste dagene har vært et mareritt for kryptovalutaen.


<p><b>KRAFTIG FALL:</b> Verdien på bitcoin falt kraftig i helgen.</p>

KRAFTIG FALL: Verdien på bitcoin falt kraftig i helgen.

Bitcoin har hatt tøffe dager siden toppnoteringen onsdag. Ifølge Coinmarketcap.com nådde bitcoin da 7.776,42 dollar.

I helgen var hele 29,1 prosent av verdien borte, og solgte du for laveste sum fikk du bare 5.519,01 dollar per bitcoin.

Mandag morgen er prisen noe opp igjen, og en bitcoin koster 6.196,43 dollar.

Onsdagens topp kom etter kanselleringen av en ny bitcoin-avløper, men i etterkant er det den forrige avløperen, bitcoin cash, som har fått økt verdien sin.

Etter kanselleringen har brukere hatt mulighet til å velge mellom de to versjonene av kryptovalutaen.

Ifølge Coindesk.com, som følger kryptovalutamarkedet tett, er det en direkte sammenheng med at folk kvitter seg med bitcoin og økningen av verdien til bitcoin cash.

Ifølge nettstedet har verdien på bitcoin cash økt med 400 prosent i helgen, fra 650 dollar fredag opp til 2.500 dollar, ifølge Forbes.

Det som skjer er at bitcoin-tilhengere nå bytter fra bitcoin til bitcoin cash, sier Mike Kayamori, sjef ved Tokyo-baserte Quoine, til Bloomberg.

– Det er panikk rundt det som nå skjer, men det er ingen grunn til å få panikk. Bare hold på begge alternativene til vi ser hvordan det utvikler seg, sier Kayamori.

Kampen som nå utkjempes har helt klart to sider – og mens noen påstår at bitcoin er i ferd med å dø, mener andre at det er sludder.

Bitcoin har nådd nye toppnoteringer gang på gang gjennom høsten, og mens skeptikerne kaller bitcoins ekstreme vekst en boble, har kryptovalutaen samtidig blitt så stor at mange investorer ikke lenger kan ignorere den, skriver Bloomberg.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Per Valebrokk, ansvarlig redaktør E24

På forsiden nå