DNBs blokkjedeekspert: – Bitcoin skal ned på 2.000 dollar

Lasse Meholm i DNB har tro på de store kryptovalutaene, til tross for kraftig priskorreksjon. Men i år skal de videre ned.


<p><b>FALL:</b> DNBs Lasse Meholm mener bitcoin kommer til å falle til 2000 dollar i løpet av 2018. </p>

FALL: DNBs Lasse Meholm mener bitcoin kommer til å falle til 2000 dollar i løpet av 2018. 

– Mange hadde sett for seg en korreksjon på nyåret. Jeg tror bitcoin skal helt ned til 2.000 dollar i løpet av 2018, sier Lasse Meholm, som er partner for digitalisering av Wealth Management i DNB og jobber med bankens blokkjedesatsing.

Han er ikke overrasket over korreksjonen som farger kryptomarkedet rødt i disse dager.

På lang lang sikt tror han imidlertid bitcoin og andre store kryptovalutaer vil stige til nye høyder.

– Jeg tror bitcoin skal opp igjen, og den når nok 30-40.000 dollar i løpet av fem år, sier han til E24.

Bitcoin har falt 20 prosent det siste døgnet og koster onsdag ettermiddag 9.621,71 dollar.

Kursen på ethereum, den nest største kryptovalutaen, har bikket under tusenlappen og koster nå 813,93 dollar. De siste 24 timene har den falt 26,85 prosent, ifølge Coinmarketcap.

Kryptokattenes død

Før han startet i DNB jobbet Meholm med Nordeas blokkjedesatsing. 

Han mener det finnes et kritisk skille mellom to ulike typer kryptovaluter, og den ene er ille ute.

 <p><b>EKSPERT</b>: Lasse Meholm har arbeidet med blokkjedeteknologi i flere år i både DNB og Nordea, og har stor tro på både bitcoin og andre kryptovalutaer. </p>

EKSPERT: Lasse Meholm har arbeidet med blokkjedeteknologi i flere år i både DNB og Nordea, og har stor tro på både bitcoin og andre kryptovalutaer. 

– Kryptokatter og andre mindre kryptovalutaer vil nok ikke overleve denne korreksjonen. De digitale valutaene som har en fremtid, er de som også har sitt eget utviklingsverktøy, slik som ethereum og iota, sier Meholm.

Kryptokatter var et fenomen tidligere i høst hvor man gjennom et blokkjkedebasert spill kunne kjøpe og selge digitale katter bygget på teknologien bak ethereum.

Den dyreste «katten», skal ha blitt solgt for 246,93 ether, noe som tilsvarer 116.758 dollar, altså rett i underkant av 1 million norske kroner, ifølge TechCrunch.

Som bankmann mener Meholm at Ripple eller en tilsvarende teknologi også har en fremtid i likhet med flere av de andre kryptovalutaene.

– Vi ser på Ripple i DNB, og SEB har alt startet å bruke den. Jeg tror det vil være en kryptovaluta for internasjonal betaling, men jeg er usikker på om det vil være Ripple eller en annen aktør, sier Meholm.

Han mener utfordringen med Ripple i dag er at den er for dyr å bruke. Ripple er forøvrig ned 31,56 prosent onsdag ettermiddag.

Saken fortsetter under grafen.

 Trenger regulering

Mange har lagt skylden for korreksjonen på planlagte reguleringer og mulige forbud i Sør-Korea og Kina, to store markeder for kryptohandel.

Også Meholm mener det trengs lovgivning på området raskt, og etterlyser handling fra finansdepartementet. 

– Det hadde vært veldig bra om dette ble regulert snart, ikke forbudt, men regulert.

– Burde Finansdepartmentet vært tidligere ute med et slikt regelverk?

– Det hadde ikke vært dumt om norske finansmyndigheter allerede hadde vært på ballen.

Han legger til at manglende regulering også er årsaken til banker har vært forsiktige og avventende.

– Man vil ikke hisse på seg Finanstilsynet.

Til tross for det er store bevegelser blant kryptovalutaene, har det lite å si for Meholms arbeid med blokkjedeteknologi.

– At kryptomarkedet svinger har ingen betydning for det vi driver med i DNB eller i andre banker forøvrig. Vi fokuserer på internasjonale betalinger, som ikke er påvirket av kursen til bitcoin eller andre kryptovalutaer.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå