Ellevilt bitcoin-døgn: Har steget 23 prosent siden onsdag

Kryptovalutaen har nå en markedsverdi på over 2.000 milliarder kroner. 


<p><b>INGEN ENDE?</b> Bitcoin har hatt en ny eventyrlig oppgang det siste døgnet. Siden onsdag har kryptovalutaen steget med 23 prosent. </p>

INGEN ENDE? Bitcoin har hatt en ny eventyrlig oppgang det siste døgnet. Siden onsdag har kryptovalutaen steget med 23 prosent. 

Oppdatert! Bitcoin-oppturen fortsetter torsdag, etter ha bikket nok en milepæl onsdag.

Ved 09.40-tiden koster én bitcoin 15.098,40 dollar. Det siste døgnet har prisen steget over 18 prosent. Markedsverdien er nå 252,52 milliarder dollar.

Natt til onsdag passerte bitcoinprisen 12.000 dollar for første gang, onsdag formiddag gikk den over 13.000 dollar, og klokken 22.30 onsdag kveld ble 14.000 dollargrensen brutt. Torsdag morgen koster én bitcoin 14.725,70 dollar, ifølge data fra coinmarketcap og E24 Børs. 

Det gir en vekst på 22,7 prosent på cirka 30 timer!

Valutaen har nå en markedsverdi på 246,9 milliarder dollar, over 2.0000 milliarder kroner. Dette er altså bare en dag etter at E24 og andre medier kunne melde om en ny rekord for kryptovalutaen da den passerte 12.000 dollar, eller 100.000 kroner, i verdi

Skepsis

Det er ikke alle som er like begeistret for den utrolig oppgangen for kryptovaluta. Sjefen for Nordens største bank, Casper von Koskull, gikk denne uken ut og regelrett slaktet bitcoin

– Om du på noe vis tillater den å leve uten kontroller, og gitt de milliardene vi bruker på reguleringer i de finansielle systemene, synes jeg det er en liten vits at noe sånt som bitcoin får leve. Jeg forstår det ikke, det er absurd, sier han.

Von Koskull sammenligner kryptovalutaen, som mange andre, med tulipankrakket i Nederland på 1600-tallet.

– Gitt at det finnes mye bevis for at bitcoin brukes til økonomiske lovbrudd, hva er poenget, spør han.

Norsk suksess

E24 har tidligere skrevet om flere forskjellige kryptovalutaer, blant annet «norske» iota som har fått avtaler med noen av de største selskapene i verden. 

Iota koster i skrivende stund 3,83 dollar og er ned 19,88 prosent de siste 24 timene. Likevel er valutaen den fjerde største i markedsverdi ifølge coinmarketcap.com. Bare Bitcoin, Ethereum og Bitcoin Cash er mer verdt enn den «norske» valutaen. 

– Da jeg møtte mine medgrunnleggere, handlet iota blant annet om å sikre informasjonen mellom internett tilkoblede-produkter, men iota har utviklet seg mye siden den gang. Målet er å etablere iota som en internasjonal standard for sikre betalinger og datasikkerhet, sa grunnlegger David Sønstebø til E24 tidligere i høst.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Per Valebrokk, ansvarlig redaktør E24

På forsiden nå