JP Morgan-sjefen vil sparke ansatte som handler bitcoin

Jamie Dimon, toppsjef i storbanken JP Morgan, kaller bitcoin svindel og spår kollaps for kryptovalutaen.<p><b>ADVARER:</b> JP Morgan Chases konsernsjef Jamie Dimon er svært skeptisk til bitcoin.</p>

ADVARER: JP Morgan Chases konsernsjef Jamie Dimon er svært skeptisk til bitcoin.

Konsernsjefen i storbanken JP Morgan er klar på hva han mener om bitcoin, kryptovalutaen som har vært mye omtalt det siste året.

– Det er verre enn tulipankrakket. Det kommer ikke til å ende bra. Noen kommer til å bli drept, sa Jamie Dimon på en konferanse tirsdag, ifølge CNBC.

Mener bitcoin er svindel

«Tulipankrakket» eller «tulipanmanien» regnes som verdens første registrerte spekulative boble. Prisen på løk fra tulipanen ble ekstremt høy for så å kollapse brått.

Dimon mener altså at utviklingen i bitcoin minner ham om dette.

«Svindel», sa Dimon, og fortsatte med å fortelle at han vil sparke alle ansatte i JP Morgan som handler bitcoin.

– Av to grunner: Det er imot våre regler og de er dumme, sa han.

Voldsom prisoppgang

Prisen på bitcoin har skutt i været det siste året, opp 315 prosent så langt i år, ifølge CNBC. Interessen for kryptovalutaen har dermed også økt betraktelig. Men den voldsomme prisøkningen har også sparket i gang en debatt om hvorvidt bitcoin er en boble.

Prisen på bitcoin falt etter JPMorgan-sjefens utspill, på det meste ned nesten 3 prosent, ifølge Bloomberg, men hentet seg deretter noe inn igjen.

Forrige uke ble det kjent at både Kina og Sør-Korea forbyr spekulasjon i nye kryptovalutaer. Forbudet omtaler imidlertid ikke de to største kryptovalutaene bitcoin og Ethereum, men fikk likevel prisen på bitcoin til å falle. Eksperter tror flere reguleringer er på vei.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Per Valebrokk, ansvarlig redaktør E24

På forsiden nå