Kongsberg-topp handler kryptovaluta med barna

En del av næringslivslederne på NHOs årskonferanse skjønner seg ikke på bitcoin, men det gjelder ikke alle.


<p><b>HANDLER KRYPTO: </b>Hege Skryseth, administrerende direktør, Kongsberg Digital sier hun handler kryptovaluta sammen med barna sine.</p>

HANDLER KRYPTO: Hege Skryseth, administrerende direktør, Kongsberg Digital sier hun handler kryptovaluta sammen med barna sine.

Tirsdag sparket Næringslivets Hovedorganisasjon, NHO, i gang sin årskonferanse, og Norges næringslivs- og finanselite er samlet under samme tak.

De fleste E24 snakket med under konferansen var skeptiske til bitcoin og kryptovaluta, men én av de positive er Hege Skryseth, sjef i Kongsberg Digital.

– Jeg har ikke investert i bitcoins, men jeg har investert i Ethereum og iota blant annet. Det er en liten investering som er morsomt å gjøre med barna, sier Hege Skryseth, sjef i Kongsberg Digital.

En kryptoreise

På spørsmål om Skryseth har troen på bitcoin og kryptovaluta er hun klar:

– Mange av disse kryptovalutaene har mangedoblet seg i verdi, så selv om det skulle ende i null har det i hvert fall vært en hyggelig reise til nå, sier Skryseth.

Det er også optimisme å spore hos Aker BP-sjef Karl Johnny Hersvik.

– Jeg har i hvert fall troen på blokkjedeteknologien. Om det vil gjenspeile seg i valuta er usikkert, men det er ganske tydelig at teknologien er veldig interessant for bruk i transaksjoner, for eksempel, sier Hersvik.

Også Telenors konsernsjef Sigve Brekke har troen. 

– Jeg er definitivt interessert i kryptovaluta, for å skjønne både hva det er rent teknisk, men også forstå potensialet i det. Men det er mer en personlig interesse. Telenor som sådan er ikke involvert i det, sier Brekke.

Men Skryseth, Hersvik og Brekke er nok unntaket og ikke regelen blant næringslivstoppene på årskonferansen.

DNB-sjef: Krypto-utopi

DNB-sjef Rune Bjerke sier eksplosjonen i interessen for bitcoin og kryptovaluta det siste året, ikke har endret hvordan de ser på rollen for nye digitale valutaer i samfunnet.

– Vi har vært avventende, forsiktige og skeptiske. Jeg tror dette er en sunn skepsis for det er mange som kommer til å oppleve nedturer, samt oppturer fremover, sier Bjerke.

Banksjefen tviler på om man vil få handle bitcoin eller andre kryptovalutaer gjennom DNB i fremtiden.

– Det er altfor tidlig å si noe om dette, men det er utopisk å tro at man vil få en viktig digital valuta som ikke er regulert av amerikanske og europeiske myndigheter.

Saken fortsetter under bildet.

 <p><b>SKEPTISK</b>: DNB-sjef Rune Bjerke kunne ikke gi noe svar på om man får handle bitcoin og kryptovaluta i banken hans i nærmeste fremtid. </p>

SKEPTISK: DNB-sjef Rune Bjerke kunne ikke gi noe svar på om man får handle bitcoin og kryptovaluta i banken hans i nærmeste fremtid. 

Så du har ikke investert i bitcoin?

 <p><b>SKJØNNER DET IKKE:</b> Orkla-topp og investor Stein Erik Hagen tenker lite på kryptovaluta og bitcoin.</p>

SKJØNNER DET IKKE: Orkla-topp og investor Stein Erik Hagen tenker lite på kryptovaluta og bitcoin.

– Nei, jeg har ikke investert i bitcoin eller andre kryptovalutaer, kun i DNB-aksjer, smiler Bjerke.

– Skjønner ingenting

– Bitcoin, det forstår jeg meg ikke på, og bryr meg lite om, sier Orkla-topp og investor Stein Erik Hagen til E24. 

Oljegründer og storaksjonær i IKM Gruppen, Ståle Kyllingstad smiler bredt da han får spørsmål om investeringer i bitcoin.

– Nei det har jeg ikke investert i, og jeg forstår ingenting av det, sier Kyllingstad.

Det samme gjelder Telia Norge-sjef Abraham Foss.

– Jeg har ikke investert og skjønner meg ikke på den valutaen, humrer Foss.

Se VGTVs sending fra NHOs årskonferanse:

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå