Kraftig bitcoin-fall etter melding fra kinesisk kryptobørs

Prisen på bitcoin falt med over 10 prosent etter at en kinesisk kryptobørs varsler at den legges ned.


<p><b>SVEKKELSE:</b> Den kinesiske handleplassen for kryptovaluta BTC China sier de legger ned innen utgangen av september.</p>

SVEKKELSE: Den kinesiske handleplassen for kryptovaluta BTC China sier de legger ned innen utgangen av september.

Prisfallet kommer etter en Twitter-melding fra én av Kinas største handleplasser for kryptovalutaer, BTC China, skriver CNBC.

«Etter en grundig gjennomgang av kunngjøringen til kinesiske myndigheter 4. september, vil BTC China stanse all handel den 30. september», het det i meldingen.

De neste par timene falt prisen på kryptovalutaen med rundt 10 prosent, fra 3.900 dollar til i underkant av 3.500 dollar for én bitcoin, viser kursutviklingen hos CoinDesk.com.

Andre kryptovalutaer som ethereum falt enda mer, over 14 prosent.

Kina strammer grepet

Bitcoin har hatt en eventyrlig vekst det siste året.

Da den nådde sin foreløpige topp for to uker siden, var én bitcoin verdt 5.000 dollar. Til sammenligning var prisen for ett år siden rundt 600 dollar.

Men de siste ukene har pilene bare pekt nedover som følge av meldinger om at kinesiske myndigheter vil stramme grepet om kryptovalutaene.

4. september varslet myndighetene at de forbyr selskaper å hente penger gjennom å lansere ny kryptovaluta, såkalte Initial Coin Offering (ICO).

Mange frykter det kan bety at myndigheter over hele verden vil gjøre mer for å regulere kryptovaluta.

Myndighetene mener å ha bevis for at enkelte ICO-er har vært rene svindler. Og de ønsker dermed å strupe adgangen til å opprette nye «coins».

– Svindel

Kryptovalutaene har vært mye omtalt det siste året, og flere har påpekt boble-tendenser.

Tidligere denne uken spådde Jamie Dimon, toppsjef i storbanken JP Morgan, bitcoin kollaps for kryptovalutaen.

– Det er verre enn tulipankrakket. Det kommer ikke til å ende bra. Noen kommer til å bli drept, sa Dimon på en konferanse tirsdag, ifølge CNBC.

Han fortsette med å kalle bitcoin «svindel», og fortalte at han vil sparke alle ansatte i JP Morgan som handler bitcoin.

– Av to grunner: Det er imot våre regler og de er dumme, sa han.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Per Valebrokk, ansvarlig redaktør E24

På forsiden nå