– En vits at den får leve

Sjefen for Nordens største bank, Casper von Koskull, legger ikke noe mellom når han omtaler kryptovalutaen bitcon.


<p><b>SKEPTISK</b>: Casper von Koskull er ingen tilhenger av kryptovalutaen bitcoin.</p>

SKEPTISK: Casper von Koskull er ingen tilhenger av kryptovalutaen bitcoin.

I et intervju med Bloomberg News, gjengitt av svenske medier som Affärsvärlden, mener han det er absurd at bitcoin i det hele tatt finnes:

– Om du på noe vis tillater den å leve uten kontroller, og gitt de milliardene vi bruker på reguleringer i de finansielle systemene, synes jeg det er en liten vits at noe sånt som bitcoin får leve. Jeg forstår det ikke, det er absurd, sier han.

Von Koskull sammenligner kryptovalutaen, som mange andre, med tulipankrakket i Nederland på 1600-tallet.

Han stiller spørsmålet om sikkerheten rundt kryptovalutaer og drar også sammenligningen om å kjøpe et hus og bruke store summer på et sikkerhetssystem, for så å la kjøkkendøren stå åpen.
– Gitt at det finnes mye bevis for at bitcoin brukes til økonomiske lovbrudd, hva er poenget?, sier han.

Flere er skeptisk

Von Koskull er ikke den første banktoppen til offentlig å uttrykke sin skepsis mot bitcoin.

Tidligere i høst gikk JP Morgan Chases mektige toppsjef Jamie Dimon ut og kalte bitcoin svindel. Han truet også de ansatte med sparken dersom de handler bitcoin.

– Av to grunner: Det er mot våre regler, og de er dumme, uttalte han.

Det er ikke sikkert alle hos storbanken fikk beskjeden, for tirsdag sendte JP Morgan-analytiker Nikolaos Panigirtzogulou ut et notat til sine kunder om at bitcoin kan bli det nye gullet, ifølge Telegraph

Prisen på bitcoin har skutt i været det siste året. Én bitcoin koster tirsdag nesten 12.000 dollar, rundt 100.000 norske kroner. For ett år siden lå prisen under 1.000 dollar.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå