Dette er verdens største kryptoformuer

Facebook-brødrene var blant dem som fikk fyldigere lommebøker etter den elleville boomen i kryptomarkedet før jul.


<p><b>PÅ FJERDEPLASS:</b> Facebook-tvillingene Tyler og Cameron Winklevoss er blant dem som har gjort store penger på å være tidlig ute i kryptomarkedet.</p>

PÅ FJERDEPLASS: Facebook-tvillingene Tyler og Cameron Winklevoss er blant dem som har gjort store penger på å være tidlig ute i kryptomarkedet.

Det er magasinet Forbes som for første gang presenterer en liste over de største formuene i kryptovalutaverdenen.

Helt på toppen ruver 57 år gamle Chris Larsen, som holder en kryptoformue på et sted mellom 7,5 og 8 milliarder dollar - tilsvarende mellom 60 og 65 milliarder norske kroner. Larsen er styreleder og tidligere administrerende direktør for bitcoin-utfordreren Ripple.

Forbes' kryptoliste er basert på estimater av beholdningen av kryptovaluta, utbytte etter skatt fra handel med kryptorealterte eiendeler og eiendeler i kryptorealterte selskaper.

Estimatene er basert på prisene på kryptovalutaer den 19. januar i år. Den gang lå for eksempel prisen på én bitcoin på mellom 11.000 og 12.000 dollar.

Lørdag er prisen i underkant av 9.000 dollar.

 <p><b>PÅ TOPP:</b> Chris Larsen var blant grunnleggerne av kryptovalutaen ripple.</p>

PÅ TOPP: Chris Larsen var blant grunnleggerne av kryptovalutaen ripple.

Se hele listen nederst i saken.

Verdt 20 milliarder dollar

I tillegg til å stå for den digitale valutaen «ripple xrp», jobber Larsens selskap også med å muliggjøre store pengetransaksjoner for banker over landegrensene, med Bank of America, Santander og American Express på kundelisten.

Da ripple-prisen var på topp i starten av  januar, var Larsens fulle formue trolig rundt 20 milliarder dollar, ifølge Forbes.

Under ham på topp 10-listen følger en hel gjeng kryptodirektører som holder seg til rundt eller oppunder én milliard dollar hver.

Annenplassen innehas av Joseph Lubin, én av grunnleggerne av Ethereum og administrerende direktør i kryptoselskapet ConSenSys.

Først på femteplass finner vi den første som ikke selv har startet et krypto-relatert selskap, nemlig investoren Matthew Mellon, som tross advarsler fra familie og venner begynte å kjøpe Ripple for flere år siden, skriver Forbes.

 <p><b>NUMMER TO:</b> ConSenSys-sjef Joseph Lubin er blant de rikeste i kryptoverdenen.</p>

NUMMER TO: ConSenSys-sjef Joseph Lubin er blant de rikeste i kryptoverdenen.

Bitcoin-verdi ganger 40

Også tvillingene Cameron og Tyler Winklevoss skiller seg noe ut, om enn ikke fra hverandre: De to 36-åringene er fra før mest kjent for å ha inngått et forlik med Facebook-grunnlegger Mark Zuckerberg i 2008, etter anklager om at han stjal ideen til det sosiale nettverket fra dem.

Ifølge CNBC har de to æren av å kunne kalle seg de første i verden til å ha blitt dollarmilliardærer på bitcoin. Kanskje ikke så rart da, at Cameron Winklevoss på onsdag like gjerne spådde at bitcoin kommer til å bli verdt 40 ganger dagens pris, ifølge CNBC.

– Ser du på bitcoin isolert ... vi tror bitcoin vil være disruptivt for gull. Vi tror det er et bedre gull hvis du ser på egenskapene til penger. Og hva er det som gjør gull til gull? Knapphet. Bitcoin har faktisk en fastsatt forsyning, så det er bedre enn knapphet. Det er mer flyttbart, det er anvendelig, det er mer holdbart. Det er på en måte en bedre type gull generelt, sier Winklevoss til CNBC.

Topp 10 kryptoformuer:

1. Chris Larsen, medgründer av Ripple. Kryptoformue: 7,5 - 8 mrd. dollar.

2. Joseph Lubin, medgründer av Ethereum. Kryptoformue: 1 - 5 mrd. dollar.

3. Changpeng Zhao, adm. dir i kryptobørsen Binance. Kryptoformue: 1,1 - 2 mrd. dollar.

4. Cameron & Tyler Winklevoss, Winklevoss Capital. Kryptoformue: 900 mill. - 1,1 mrd. dollar.

5. Matthew Mellon, investor. Kryptoformue: 900 mill. - 1 mrd. dollar.  

6. Brian Armstrong, adm.dir. i Coinbase. Kryptoformue: 900 mill. - 1 mrd. dollar.

7. Matthew Roszak, medgründer av Bloq og Tally Capital. Kryptoformue: 900 mill. - 1 mrd. dollar.

8. Anthony Di Iorio, medgründer av Ethereum. Kryptoformue: 750 mill. - 1 mrd. dollar.

9. Brock Pierce, styreleder i Bitcoin Foundation. Kryptoformue: 700 mill. - 1 mrd. dollar.

10. Michael Novogratz, adm. dir. i Galaxy Digital. Kryptoformue: 700 mill.–1 mrd. dollar.

Her kan du se hele listen.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå