Investorlegende: Neste krakk blir «verste i min levetid»

Investorlegenden Jim Rogers tror den neste nedgangsperioden i markedet vil bli mer katastrofal enn noen annen han har vært igjennom.


<p><b>INVESTERINGSLEGENDE</b>: Jim Rogers stiftet Quantum-fondene med George Soros på 60-tallet, og blir i dag ansett som en nestor innen investeringer.</p>

INVESTERINGSLEGENDE: Jim Rogers stiftet Quantum-fondene med George Soros på 60-tallet, og blir i dag ansett som en nestor innen investeringer.

Jim Rogers har siden 60-tallet bygd seg opp til å bli omtalt som en investeringslegende og nestor i aksjemarkedet. 75-åringen tror nå verden vil gå på en riktig stor smell neste gang det kommer et krakk.  

– Når vi får et «bear market» – og vi vil få et «bear market» igjen – vil det være det verste i vår levetid, sier Rogers til Bloomberg fredag.

Et såkalt «bear market» kjennetegnes normalt ved et fall på over 20 prosent fra toppen. 

Rogers selv har flere kriser i hukommelsen, deriblant IT-boblen, Asia-krisen og børskrakket i 1987. For et tiår siden opplevde Dow Jones-indeksen på Wall Street mer enn en halvering fra 2007 til 2009. 

Rogers sier han ikke kan tidsfeste når krakket han advarer mot vil skje, og i samme artikkel sier han også at han er «veldig dårlig» i å time markedet. 

Han er likevel klar på hva som vil kunne gi superkrakket. 

– Gjeld er overalt, og det er mye, mye mer nå, sier han til Bloomberg. 

Ikke første gang

Det er ikke første gang Jim Rogers advarer verden om krakk. 

Investorlegenden har siden 2011 skapt overskrifter i verdenspressen om at det vil komme en krise verre enn finanskrisen, og sa blant annet «selg alt, og løp for livet» i et intervju i 2014.

Seniorstrateg Christian Lie i Danske Banks formueforvaltning viser på Twitter til flere av overskriftene Rogers har skapt de siste årene.  

Nå mener altså investorlegenden alvor - igjen.

Alibaba-direktør Mike Evans sier til Bloomberg at Rogers jevnlig har snakket om katastrofale korreksjoner siden han startet karrieren for over 30 år siden. 

– Jeg er ganske sikker på at kommer til å få rett på et tidspunkt, sier Evans. 

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå