Byggevaregigant drar lasset på Wall Street

Positive tall fra Home Depot bidrar til en hyggelig start på Wall Street-børsene.

<p>Arkivbilde fra en Home Depot-butikk i Glendale, California.<br/></p>

Arkivbilde fra en Home Depot-butikk i Glendale, California.

E24 Børs: Følg USA-børsene her

Byggevarekjeden Home Depot kunne tirsdag melde om resultater som var bedre enn ventet. I tillegg løftet selskapet sine forventninger til omsetning og resultat for 2013.

Dette satte fart i aksjen som også er med i Dow Jones-indeksen.

Home Depot er opp 2,92 prosent til 79 dollar aksjen. De gode nyhetene har ifølge CNBC fått Credit Suisse til å jekke opp sitt kursmål på selskapet fra 78 til 85 til dollar.

Konkurrenten Lowe's stiger også på børsen. Aksjen er opp 1,82 prosent.

Slik åpnet hovedindeksene i New York:

  • S&P 500 opp 0,15 prosent
  • Nasdaq Composite opp 0,07 prosent
  • Dow Jones Industrial Average opp 0,25 prosent

Oljeprisen peker nedover tirsdag ettermiddag. Et fat amerikansk lettolje (WTI spot) er ned 0,07 prosent til 96,81 dollar, mens et fat nordsjøolje (Brent spot) er ned 0,32 prosent til 104,4 dollar.

Det har ikke blitt sluppet noen viktige makrotall fra USA tirsdag.

Gir seg ikke

USAs tredje største mobiloperatør Sprint, varslet tirsdag at de øker sitt bud på Clearwire med 14 prosent til 3,40 dollar per aksje.

Det verdsetter bredbåndsselskapet Clearwire til 10,7 milliarder dollar, ifølge CNBC.

Sprint forsøker å kjøpe Clearwire for å sikre seg mer kapasitet i mobilfrekvensene for å kunne bygge ut mer mobilt bredbånd. Kapasiteten i luften blir stadig mer ettertraktet ettersom mobilbrukere etterspør mer og mer mobildata til smarttelefonene og nettbrettene sine verden over. 

Sprint er allerede majoritetseier i Clearwire, men kjemper om resten av aksjene med satellittselskapet Dish Network. I april ble det kjent at Dish ikke bare ønsker å kjøpe Clearwire, men også Sprint.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå