Stordalen løfter Hurtigruten

Hurtigruten stiger på Oslo Børs etter at Petter Stordalen har kjøpt seg inn.

Petter Stordalen.
Petter Stordalen.

De amerikanske markedet endret seg svært lite etter stengetid i Europa tirsdag. Oslo Børs begynner likevel onsdagen med et lite fall.

Etter få minutters handel er hovedindeksen ned 0,3 prosent til 422,2 poeng.

Onsdag er det klart at Petter Stordalen har kjøpt seg inn som nest største eier av Hurtigruten (HRG) etter Trygve Hegnar.

- Som tung aktør i skandinavisk reiseliv ser vi på Hurtigruten som et unikt produkt. Vi har tro på god utvikling. Det ser i hvert fall lovende ut for neste år. Selskapet har vært gjennom en god snuoperasjon, sier Petter Stordalen til Finansavisen.

Les også: Stordalen inn i Hurtigruten

Også aksjemarkedet setter pris på nyheten og sender kursen opp 3,9 prosent til 4,55 kroner.

Stolt-Nielsen

Rederiet Stolt-Nielsen (SNI) melder onsdag morgen at det har kjøpt seg inn som majoritetseier i terminalnettverket Marstel Terminals i Australia og New Zealand. Rederiet vil eie 70 prosent av aksjen med virkning fra sensommeren i år. Prisen for eierandelen fremgår ikke av børsmeldingen. Aksjen stiger 1,7 prosent til 117 kroner.

FØLG UTVIKLINGEN MED E24 BØRS

DnB Nor

En annen aksje verdt å følge med på onsdag er DnB Nor (DNBNOR), som avholder kapitalmarkedsdag. Banken melder ifølge SIX News at den har som mål å oppnå et driftsresultat på 22-25 milliarder kroner i 2012, og å øke dette til 30 milliarder kroner mot 2015. Aksjen er foreløpig ned 1 prosent til 78,90 kroner stykket.

Klokken 14.30 kommer det KPI-tall fra USA som vil bli viet mye oppmerksomhet.

Prisen på ett fat nordsjøolje faller svakt og ligger i skrivende stund på 119,74 dollar fatet med levering om en måned. Statoil-aksjen (STL) er ned 0,2 prosent til 134,50 kroner.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå