Oppkjøpsfond vil børsnotere Hansen Protection

Syv år etter skilsmissen fra Helly Hansen skal den gamle Pro-divisjonen nå på børs. Moss-baserte Hansen Protection ønsker å vokse i Europa.

Terje Gorm Hansen, Administrerende direktør i Hansen Protection
Terje Gorm Hansen, Administrerende direktør i Hansen Protection

I en pressemelding fredag morgen varsler Hansen Protection at de vurderer en børsnotering på Oslo Børs.

ABG Sundal Collier er hyret inn som koordinator og hovedtilrettelegger, mens Carnegie skal bistå i prosessen.

Selskapet er i dag eid av oppkjøpsfondet IK Investment Partners, og i forbindelse med børsnoteringen planlegger man å hente inn 550 til 600 millioner kroner i ny kapital, får E24 opplyst.

I tillegg til å utstede nye aksjer for å få inn ny kapital skal hovedaksjonær IK Investment Partners også selge en del av sine aksjer i forbindelse med børsnoteringen.

Selskapet planlegger å tilby aksjer i et offentlig tilbud i Norge, gjennom et tilbud til internasjonale institusjonelle investorer og gjennom et tilbud til de ansatte i Hansen Protection.

Storleverandør til oljeindustrien

Hansen Protection var opprinnelig en del av klesprodusenten Helly Hansen, da under navnet Helly Hansen Pro. Like før jul i 2010 ble det kjent at Pro-divisjonen skulle bytte navn og selges. Kjøperen var da Motagu Private Equity, ifølge Moss Avis.

IK Investment Partners ble majoritetseier i 2013.

Selve Helly Hansen hadde vært eid av private equity-fondet Altor siden 2006, og ble i 2012 solgt til Ontario Teachers' pensjonsfond. De solgte Helly Hansen videre til kanadiske Tire tidligere i år.

Hansen Protection-sjef Terje Gorm Hansen har ledet selskapet i en årrekke, og mener det nå er muligheter for å vokse ytterligere innen segmentet arbeidsregntøy i Europa.

– Vi er stolte av markedsposisjonene vi har bygget over årtier og er spesielt stolte av vår posisjon som en ledende tilbyder av overlevelsesdrakter i Europa. Vi har en unik posisjon som den ledende aktøren som tilbyr utleie av slike drakter til olje- og gassindustrien i Europa med en spesielt sterk posisjon på den norske sokkelen, sier Gorm Hansen.

– Målsettingen er å bygge et ledende europeisk selskap innen personlig beskyttelsesutstyr for røffe forhold, legger han til.

Årevis med overskudd

Hansen Protections regnskaper i Brønnøysundregistrene viser at selskapet har gått med overskudd hvert eneste år så langt tilbake regnskapshistorikken går til 1996.

Siden skilsmissen i 2011 og frem til 2017 har omsetningen svingt fra 297,0 millioner og opp i 339,9 millioner i 2014 før den endte på 272,3 millioner i fjor. Resultat etter skatt endte på 3,2 millioner i fjor.

Siden IK Investment Partners kom inn har det imidlertid blitt gjennomført en rekke oppkjøp for å styrke porteføljen til Hansen Protection.

Regner man med oppkjøpet av Lyngsøe Rainwear i desember i fjor ville omsetningen endt på 386 millioner i 2017 samlet sett.

I de første ni månedene av 2018 har Hansen økt omsetningen fra 234 til 304 millioner kroner, målt mot samme periode i fjor. Da har man også tatt med Protective Rainwear-segmentet som kom inn gjennom oppkjøpet av Lyngsøe.

– Det har vært et privilegium å jobbe med selskapets ledelse og ansatte i hele perioden fra vi ble majoritetseier i 2013, sier Thomas Klitbo, styremedlem i Hansen Protection og partner i IK Investment Partners.

– Hansen Protection har utvidet produktspekteret betydelig, samt utvidet sin geografiske tilstedeværelse, gjennom en dedikert oppkjøpsstrategi. Vi mener Hansen Protection har en solid plattform for å vokse videre som et børsnotert selskap, fortsetter han.

I tillegg til den danske leverandøren av arbeidsregntøy Lyngsøe har man kjøpt opp blant annet:

  • Biardo Survival Suits (en nederlandsk distributør av utleietjenester for personlig beskyttelsesutstyr for helikopterpassasjerer)
  • Divelife (en svensk tilbyder av profesjonelt overflateredningsutstyr og avansert dykkerutstyr)
  • og HeliPPE, en dansk tilbyder av utleietjenester innen personlig beskyttelsesutstyr rettet mot den raskt voksende, havbaserte vindindustrien (man kjøpte 50 prosent)
Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå