Bonus på innenlands flyreiser kan bli gjeninnført

SAS vil gjeninnføre bonusordningen på innenlandsreiser. Norwegian varsler flere nedlagte ruter dersom det skjer.

<p><b>UENIGE:</b> Mens Ap-politiker Steinar Gullvåg mener at en gjeninnføring av bonusordningen på innenlands flyreiser vil gjøre godt for SAS, varsler Norwegian at det i så fall vil bety færre flyruter.<br/></p>

UENIGE: Mens Ap-politiker Steinar Gullvåg mener at en gjeninnføring av bonusordningen på innenlands flyreiser vil gjøre godt for SAS, varsler Norwegian at det i så fall vil bety færre flyruter.

Bonusordning på innenlands flyreiser er ikke lov i Norge. Ordningen ble fjernet for ti år siden, men det ser nå ut som at den kan gjeninnføres, melder NRK.

Stortingsrepresentant Steinar Gullvåg (Ap) tror dette er et tiltak som kan hjelpe SAS' økonomiske situasjon.

– De har hatt regnskap som ikke har vært positive de siste årene. Selskapet må bedre sin konkurransesituasjon dersom det skal overleve, og dette er ett av de tiltakene som selskapet kan ha nytte av, sier han.

Norwegian er negative til en gjeninnføring av bonusordningen, og frykter de må legge ned ruter dersom dette blir gjennomført.

– Nord-Norge er et slikt eksempel, og vi har også tynne ruter på Vestlandet, i Molde og Haugesund som vi må se på dersom det skal innføres en bonusordning, sier Anne-Sissel Skånvik, kommunikasjonsdirektør i Norwegian.

Norwegian kom seg inn på markedet for ti år siden, mye på grunn av at bonusordningen ble forbudt.

En avgjørelse i denne saken er ventet i løpet av oktober.

LES OGSÅ: 

Norwegian truer med utflagging over fagforeningskravene

20 år gamle SAS-fly solgt til USA

SAS kutter lønnen til kabinansatte


På forsiden nå