Block Watne øker salget i Norge

BWG Homes, bedre kjent som Block Watne, øker salget av boliger i Norge i januar.

I januar sikret BWG Homes

OSE
BWG
(tidligere Block Watne) seg en total ordreinngang på 167,1 millioner.

Det er 29,8 prosent mindre enn januar i fjor, da selskapets ordreinngang var på 237,8 millioner.

- Svært fornøyd

Til tross for nedgangen er kommunikasjonsdirektør Elisabet Landsend (bildet) svært fornøyd med utviklingen. Det er først og fremst den svenske driften som trekker ned, og i Norge har BWG Homes styrket boligsalget.

Nettoinngangen i januar for den norske driften var 102,1 millioner kroner, som er en oppgang på 4,4 prosent.

- Vi kan notere oss en oppgang i Norge, og det må vi si oss svært godt fornøyd med. At vi kommer over 100 millioner er også veldig gledelig, sier Landsend til E24.

Tøft marked i Sverige

I Sverige var inngangen på 65,0 millioner kroner, en nedgang på 53,6 prosent.

Landsend mener dette skyldes finanskrisens alvorlige utslag i den svenske økonomien.

- Det har vært et svært krevende marked, verre enn Norge. Den svenske arbeidsledigheten er høyere, og økonomien har vært rammet hardere fordi den i større grad består av industri. Likevel ser vi lyspunkter også her, og januartallene er en vesentlig forbedring fra de siste månedene i 2008, mener Landsend.

I tillegg har svenskene én uke lenger juleferie enn nordmenn, slik at perioden som er tilgjengelig for boligsalg er noe kortere i januar.

Ser lyspunkter

Kommunikasjonsdirektøren ser optimistisk på utviklingen videre, og tror de kraftige rentekuttene fra sentralbanksjef Svein Gjedrem har begynt å skape romsligere økonomi for mange.

- Nå må bankene begynne å drive normal bankvirksomhet, slik at markedet for brukte boliger kan gå lettere. Når dette normaliserer seg vil det også gå bedre i markedet for nye boliger. Vi velger å være forsiktig positive for boligmarkedet fremover, folk må jo bo et sted, avslutter Landsend.

Få med deg den ferske boligprisstatistikken mandag klokken 11.00. E24 gir deg tallene.

Flere nyheter på E24.

På forsiden nå