Dansk shippingselskap konkurs etter gigantsvindel

Det danske bunkersoljeselskapet OW Bunker har levert en konkursbegjæring etter å ha tapt anslagsvis 1,6 milliarder danske kroner som følge av bedrageri.

<p><b>BEDRAGERI:</b> I går sa OW Bunker at de risikerte konkurs etter bedrageri i Singapore. I dag ble det klart at selskapet er konkurs.<br/></p>

BEDRAGERI: I går sa OW Bunker at de risikerte konkurs etter bedrageri i Singapore. I dag ble det klart at selskapet er konkurs.

OW Bunker er blant verdens største selskaper innen salg av bunkersolje, altså drivstoff, til shippingnæringen. Denne uken ble det kjent at selskapet har avdekket en gigantisk svindel i Dynamic Oil Trading, ett av datterselskapene i Singapore.

Vendt på steiner

– Styret har vendt på alle steiner for å redde virksomheten, men har ikke kunnet finne en bærekraftig løsning, sier styremedlem Søren Johanson om konkursen i Danmarks tredje største selskap.

Omfanget av bedrageriet er ennå ikke klart, men selskapet opplyste torsdag at foreløpige undersøkelser tyder på et potensielt tap på rundt 1,6 milliarder danske kroner.

OW Holder har rundt 20.000 aksjonærer, og enkelte av investorene har varslet at de vurderer å gå til rettslige skritt mot selskapet.

OW Bunker har anmeldt to ansatte i høye stillinger i datterselskapet til politiet, men de nekter straffskyld, ifølge deres advokat Arvid Andersen. Han sier det ikke dreier seg om bedrageri, men om dårlig kredittstyring.

Ikke noe kriminelt

Så langt er det ingenting som tyder på at selskapet har gjort noe kriminelt i Danmark, opplyser dansk politi fredag.

OW Bunker omsatte i fjor for 17 milliarder dollar og har til sammen 600 ansatte i 29 land. Selskapet har en flåte på 30 fartøy. Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Per Valebrokk, ansvarlig redaktør E24

På forsiden nå