Styrelederen går av etter press fra storaksjonær

Oppvasken etter hvitvaskingsskandalen i Danske Bank fortsetter. Nå varsler selskapet ekstraordinær generalforsamling for å gjøre endringer i styret.


<p><b>ENDRINGER</b>: Storbanken som har vært involvert i en enorm hvitvaskingskandale innkaller til ekstraordinær generalforsamling for å gjøre endringer i banken. </p>

ENDRINGER: Storbanken som har vært involvert i en enorm hvitvaskingskandale innkaller til ekstraordinær generalforsamling for å gjøre endringer i banken. 

Ole Andersen er ferdig som styreleder i Danske Bank, etter at storaksjonær A.P. Møller Holding har krevd utskiftinger i kjølvannet av hvitvaskingsskandalen, opplyser storbanken.

Banken sendte tirsdag ettermiddag ut en børsmelding hvor de viser til en forespørsel fra A.P. Møller Holding om å holde en ekstraordinær generalforsamling for å gjøre utskiftinger i styret.

– Både Ole Andersen og leder av revisjonskomiteen Jørn P. Jensen har opplyst at de vil fratre styret i forbindelse med den ekstraordinære generalforsamlingen, opplyser Danske Bank i meldingen.

Det står videre at styret allerede har startet jakten på kandidater for å erstatte de to, i tillegg til at de fortsetter prosessen med å ansette ny konsernsjef.

Ole Andersen varslet allerede i midten av september at han hadde til hensikt å tre ut av styret. 

Styremedlemmene Carol Sergeant og Rolv Erik Ryssdal har bekreftet at de vil bli sittende etter den ekstraordinære generalforsamlingen. Disse to har likevel lagt til grunn at de ikke vil stille til gjenvalg i forbindelse med den ordinære generalforsamlingen i mars. 

A.P. Møller Holding har foreslått Karsten Dybvad, leder i Orgaisasjon for erhvervslivet (tilsvarende NHO) og Jan Thorsgaard Nielsen, informasjonssjef i A.P. Møller Holding som nye styremedlemmer. 

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå