Kjempeunderskudd for Deutsche Bank

Deutsche Bank melder om et underskudd på 1,4 milliarder euro i 2016.


<p><b>KRISEBANK:</b> Milliardbøter og underskudd preger Deutsche Bank.</p>

KRISEBANK: Milliardbøter og underskudd preger Deutsche Bank.

Underskuddet tilsvarer om lag 12 milliarder kroner. Gigantbøter, inntektssvikt og restruktureringskostnader trekker resultatet ned.

Tapet i fjerde kvartal alene var 1,9 milliarder euro, sterkt påvirket av at banken godtok å betale 7,2 milliarder dollar i bøter og erstatning i forbindelse med bankens rolle i opptakten til finanskrisen. Forliket med amerikanske myndigheter ble inngått i desember og omfatter en bot på 3,1 milliarder dollar samt 4,1 milliarder dollar i erstatning til kunder.

Milliardbøter

Amerikanske og britiske myndigheter har ilagt storbanken Deutsche Bank milliardbøter for hvitvasking av russiske penger.

Bøtene den tyske storbanken er ilagt er på nærmere 630 millioner dollar til sammen. Det tilsvarer 5,25 milliarder kroner etter dagens kurs.

Finansmyndighetene mener Deutsche Bank ulovlig har ført 10 milliarder dollar ut av Russland ved å speile handler utført av bankens kontorer i New York, London og Moskva.

Lille julaften i fjor ble storbanken enig med det amerikanske justisdepartementet om å betale totalt 7,2 milliarder dollar i forlik.

Betalingen består av en bot på 3,1 milliarder dollar samt 4,1 milliarder dollar i erstatning til kunder.

Summen tilsvarer nærmere 63 milliarder kroner. Kravet er knyttet til Deutsche Banks salg av boliglån-baserte verdipapirer som bidro til å utløse finanskrisen.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Per Valebrokk, ansvarlig redaktør E24

På forsiden nå