Bredt kryptofall – Ripple-kursen ned 25 prosent

Endringer i sammensetningen av Ripple-kursbildet og regulatorisk bekymring kan ha forårsaket dagens brede nedgang innen kryptovaluta.


<p><b>NEDTUR:</b> Ripple faller i verdi mandag.</p>

NEDTUR: Ripple faller i verdi mandag.

Ni av de ti største kryptovalutaene har de siste 24 timene falt i verdi, viser data fra Coinmarketcap.

Størst er nedgangen for Ripple, hvis kurs har tatt av snaut 25 prosent til 2,54 dollar det foregående døgnet.

Prisen på Ripples XRP-mynt nådde i forrige uke en ny rekord på 3,84 dollar. Differansen mellom rekorden og mandagens bunnivå er på vel 33 prosent.

Det er imidlertid ingen grunn til panikk, ifølge Ripples sjefutvikler David Schwartz.

På Twitter skriver han at prisfallet skyldes at Coinmarketcap i dag fjernet de koreanske prisene når XRP-kursen fastsettes.

Dette kan ifølge Schwartz ha ført til panikksalg.

På kort tid falt markedsverdien med 20 milliarder dollar. Prisene på de tre koreanske børsene som nå er ekskludert er betydelig høyere enn snittet.

Saken fortsetter under bildet ...

 <p>Grafen viser nedgangen i Ripples markedsverdi. Årsaken til det brå fallet kan være at koreanske børser er tatt ut.</p>

Grafen viser nedgangen i Ripples markedsverdi. Årsaken til det brå fallet kan være at koreanske børser er tatt ut.

Regulatorisk usikkerhet

Ifølge analytikere Forbes har snakket med, kan fallet også være resultatet av en korreksjon, etter at valutaen har steget over 1.000 prosent på én måned.

De fleste andre kryptovalutaer faller også mandag. Bitcoin er ned over seks prosent til 15.233,2 dollar.

Nyhetsbyrået Reuters tilskriver bitcoin-fallet en gjennomgang sørkoreanske myndigheter skal gjøre av seks lokale banker som tilbyr bitcoin-kontoer til institusjonelle investorer.

Coindesk skriver at frykt for at kinesiske myndigheter skal slå ned på bitcoin-utvinning kan ha medført svekkelse på kjøpssiden. Nyhetsbyrået Caxin meldte i forrige uke at Kina vurderer å stramme inn på elektrisitetstilgang og skattefordeler til kryptoutvinnere.

Ethereum mot strømmen

Unntaket i dagens kursbilde er ethereum. Denne stiger 2,67 prosent til 1.156,58 dollar.

Investeringssjef Stig Myrseth i Dovre Forvaltning trakk i sin morgenrapport frem nettopp ethereum som en mulig vinner, da på grunn av tekniske oppgraderinger som kan gjøre transaksjonshastigheten og -kapasiteten like rask som for Visa og Mastercard.

– Bitcoin har et sterkt varemerke, men teknologien som valutaen er basert på, er gammel og vanskelig å oppgradere. Short bitcoin, long Ethereum? spør Myrseth.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå