Ripple forbi Ethereum: Er nå nest størst kryptovaluta

Kryptovalutaen har steget over 33.000 prosent i verdi i år, og har fredag tatt over andreplassen på listen over de største kryptovalutaene målt i markedsverdi. 


<p><b>ENORM VERDISTIGNING:</b> Ripple går forbi Ethereum som verdens nest største kryptovaluta målt i markedsverdi. </p>

ENORM VERDISTIGNING: Ripple går forbi Ethereum som verdens nest største kryptovaluta målt i markedsverdi. 

21. desember nådde Ripple for første gang en verdi på over én amerikansk dollar. 

Fredag stiger kryptovalutaen mer enn 55,60 prosent til en verdi av 2,26 dollar. Markedsverdien er nå på 87 milliarder dollar, foran den tidligere regjerende andreplassen Ethereum som har en markedsverdi på 72 milliarder, ifølge tall fra Coin Market Cap.  

Totalt har Ripple steget over 33.000 prosent så langt i år. 

Prisrallyet kommer etter en lang periode med svært lite aktivitet i markedet for den digitale valutaen. De siste seks månedene har den holdt seg stabilt på 0,20 dollar, ifølge Coindesk.

Steg da alle andre falt

Torsdag kom det nyheter fra Sør-Korea som sendte samtlige kryptovalutaer utfor et bratt stup. Landet har vært det viktigste markedet for veksten i bitcoin og andre digitale valutaer, men meldte torsdag at de vurderer å stenge én eller flere kryptobørser for å holde igjen den økende spekulasjonen.

De har også innført restriksjoner som innebærer at digitale børser må hente inn legitimasjon fra brukerne før de får lov til å åpne en konto for kryptohandel, samt satt en aldersgrense for dette på 19 år, ifølge Dagens Næringsliv

Den enorme prisoppgangen har nemlig gjort at den sørkoreanske statsministeren har begynt å bekymre seg for den lokale valutaen.

På denne nyheten falt 90 av de 100 mest omsatte kryptovalutaene. Ripple derimot kunne skilte med en økning på 15 prosent torsdag morgen.

Det er også verdt å merke seg at det globale handelsvolumet av Ripple det siste døgnet i all hovedsak ble gjort av folk som befinner seg i Sør-Korea. 

Bakgrunnen for Ripples oppgang mot strømmen kan se ut til å være at kryptovalutaen onsdag annonserte at de inngår et samarbeid med Tokyo-baserte SBI Holding og datterselskapet SBI Ripple Asia, som ble startet samtidig med Ripple i 2016. 

Designet for bankene

De skal etablere et nytt konsortium med japanske kredittkortselskaper som skal bruke blokkjedeteknologien bak Ripple, som er designet nettopp for banker og globale transaksjoner.

De har også inngått samarbeidsavtaler med blant annet American Express, og ansatt tidligere kommunikasjonssjef i Facebook, Tom Channick i samme rolle hos Ripple, ifølge Business Insider.

Enda en opptur for den voksende kryptovalutaen er at den prominente tech-figuren Michael Arrington annonserte en nytt hedgefond tirsdag hvor valutaen som benyttes er Ripple, ifølge Fortune.

Det betyr at investorer som setter penger i fondet også vil få avkastningen sin i nettopp Ripple. Fondet, som har navnet Arrington XRP Capital, er det første som benytter kryptovaluta heller enn dollar eller euro. 

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå