Disney-aksjen til rekordnivå: Varsler billigere Netflix-konkurrent

Disney-aksjen steg kraftig til nytt rekordnivå på Wall Street. Fredag varslet selskapet at det blir billigere å abonnere på strømmetjenesten deres enn på Netflix.


<p><b>STORE TAP:</b> Disney hadde enorme kostnader knyttet til strømmetjenester i fjor, på tross av at selskapet egne tjeneste ikke er lansert ennå.</p>

STORE TAP: Disney hadde enorme kostnader knyttet til strømmetjenester i fjor, på tross av at selskapet egne tjeneste ikke er lansert ennå.

Aksjene i mediegiganten Walt Disney steg i overkant av 11 prosent til kurs 130 dollar på Wall Street fredag.

Det er ny rekord for aksjen, og er også godt nytt for Oljefondet som eier Disney-aksjer for 13,33 milliarder kroner, som tilsvarer 0,94 prosent av selskapet.

Aksjehoppet skjer etter at det tidligere fredag ble kjent at lanseringsdatoen for den nye strømmetjenesten til selskapet er satt til 12. november på det amerikanske markedet.

Disney meldte samtidig at prisen vil ligge på 6,99 dollar, tilsvarende 59 kroner, som betyr at et abonnement for Disney+ ligger på omtrent halvparten av prisen av et Netflix-abonnement. 

Les mer: Disney kjøper seg opp i Kahoot

Flere kjente titler

Strømmetjenesten vil ha flere velkjente titler fra lanseringsdato, slik som «The Simpsons». I løpet av det første året vil andre Fox-titler bli lagt til.

Titler fra Pixar, Walt Disney Animation Studios, National Geographic og Marvel Studios vil også være å se på skjermen.

Fox-titlene kommer etter at Disney i mars fullførte Fox-oppkjøpet.

Les mer (+): Historien om hvordan Netflix har revolusjonert TV for alltid

Tapte stort

Eierskap i diverse amerikanske strømmetjenester sørget for store tap for Disney i 2018. 

Selskapet opplyste på starten av året at de gjennom sitt eierskap i amerikanske Hulu noterte et tap på 580 millioner dollar, tilsvarende 4,9 milliarder kroner i regnskapsåret som ble avsluttet ved utgangen av september i fjor.

Samtidig tapte Disney 469 millioner dollar, tilsvarende 4 milliarder kroner, i direkte til forbruker-segmentet. Størstedelen av dette er relatert til BAMtech, som står bak teknologien i strømmetjenesten ESPN+, ifølge CNBC.

Dermed tapte selskapet 1,049 milliarder dollar, tilsvarende 8,93 milliarder kroner på strømmetjenester i fjor.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå