Nettbank-trøbbelet: DNB avviser ansvar, men ber kunder ta kontakt

Selv om DNBs nettbank-problemer kostet deg dyrt, er det ikke sikkert banken tar regningen.


<p>dnb</p>

dnb

Torsdag falt store deler av DNBs digitale betalingstjenester sammen. Søndag begynte nettbankproblemene på nytt, og mandag fortsatte problemene for et ukjent antall kunder av landets største bank.

Kundene fikk rett og slett ikke logget seg inn i nettbanken. Så lenge problemene vedvarte, fikk de dermed ikke betalt regninger eller foretatt andre transaksjoner de ønsket å utføre.

– Dette gjaldt personkunder i DNB i dag. Det var problemer med å logge inn med de ulike påloggingsmetodene, sier kommunikasjonsrådgiver Ellen Dokk Holm i DNB til E24.

Bilister risiker tilleggsavgift

Hun poengterer at det var noen kunder som fikk logget seg på, men banken vet ikke hvor mange av kundene som ikke hadde adgang til nettbanken.

– Så dere vet ikke om det er en av ti eller ni av ti kunder som var rammet?

– Nei.

I 13.40-tiden kontaktet Dokk Holm E24 igjen for å fortelle at problemene er løst.

I dag, mandag 20. mars, er siste frist for bileieres betaling av den årlige veiavgiften. I utgangspunktet må bileierne betale en tilleggsavgift på 250 kroner (50 kroner for el-biler) om avgiften ikke er betalt i tide.

Ifølge hjemmesiden til Skatteetaten utløses tilleggsavgiften uansett hva som er grunnen til at betalingen er forsinket.

DNB vil snakke med kundene

Dokk Holm vil ikke gi noe generelt svar på om banken vil erstatte tilleggsavgiften for kunder som eventuelt ikke fikk betalt veiavgiften i tide på grunn av problemene med DNBs nettbank, eller andre problemer kundene måtte få.

– Har banken noe ansvar for problemer kunder måtte få på grunn av problemene med nettbanken?

– Vi har egentlig ikke noe ansvar. Men det er klart at vi skjønner at dette vil skape problemer for våre kunder, og da ber vi den enkelte kunde om å ta kontakt, sier hun.

– Vi vil vurdere enhver henvendelse og høre hva kunden har å si og så får vi ha en dialog med kunden. Vi ønsker en dialog med kunden for å løse dette på best mulig måte for kunden, legger hun til.

Ifølge Dokk Holm finner banken og kunden som regel frem til en løsning som begge parter er fornøyd med i slike saker.

Hun vil ikke svare på om det er en fordel for bankkunder å ha konto og nettbankforbindelse med flere banker for å være på den sikre siden.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Per Valebrokk, ansvarlig redaktør E24

På forsiden nå