Donald Trump økte formuen til 26 milliarder kroner

Pengene triller inn hos den amerikanske presidenten.

Donald Trump har økt nettoformuen til 3 milliarder dollar, tilsvarende 25,9 milliarder kroner.

Det tilsvarer en økning på fem prosent det siste året, ifølge Bloomberg.

Den amerikanske presidentens nettoformue har falt de siste to årene, men med den siste økningen er den tilbake på 2016-nivåer.

Det er fortsatt ikke nok til å gi ham en plass på listen over verdens 500 rikeste.

Bloomberg påpeker imidlertid at det er vanskelig å beregne Trumps faktiske formue fordi det ikke er sikkert at alle investeringene hans er offentlige eller at han selger eiendommer til markedspris.

Tapte én mrd på ti år

Det sto dårligere til med businessimperiet til Donald Trump på 80- og 90-tallet enn det som tidligere har vært kjent, skriver avisen New York Times.

Ifølge avisen rapporterte Trump i 1985 å ha tapt 46,1 millioner amerikanske dollar på sine kjernevirksomheter – over 400 millioner norske kroner.

De skriver også at Trump, gjennom årene de har skaffet seg innsikt i, tapte mer og mer. I 1990 og 1991 tapte han over 250 millioner amerikanske dollar.

Totalt skal presidenten ha tapt hele 1,17 milliarder amerikanske dollar i denne perioden, ifølge avisen – så mye at han ikke betalte inntektsskatt i mer enn to år fra 1985 til 1994.

Beløpet tilsvarer i overkant av 10,2 milliarder norske kroner.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå