Elektrikeren Eigel med kjempedag på Oslo Børs

Hobbyinvestor tjente nesten 2 millioner kroner i papirverdi på Scanship-oppgang i dag.


<p><b>KURSOPPGANG:</b> Skipselektriker Eigel Thoms Scanship-aksjer steg nesten 30 prosent onsdag. Her fra da den drevne hobbyinvestoren lot seg intervjue av Dine Penger.</p>

KURSOPPGANG: Skipselektriker Eigel Thoms Scanship-aksjer steg nesten 30 prosent onsdag. Her fra da den drevne hobbyinvestoren lot seg intervjue av Dine Penger.

Skipselektriker Eigel Ingvar Thom kjøpte seg inn i Scanship Holding i fjor, og nå eier han i overkant av fem millioner aksjer i selskapet, skriver Dagens Næringsliv.

Selskapet ble onsdagens store vinner på Oslo Børs med en oppgang på 27,05 prosent, dermed økte Thoms verdier med 1,8 millioner kroner i løpet av bare tre timer.

– Jojo, jeg har jo vært med på dette før. Det går opp og det går ned. Jeg er ikke så veldig opptatt av det, men det er jo moro når det går den veien, sier Thom til DN, om onsdagens gevinst.

Les Dine Penger-intervjuet: Slik tjente elektrikeren 40 mill. på ett år

Glad investor

Investoren selv virker å ta det hele med fatning, men innrømmer overfor avisen at det han syntes det er gøy når det går den veien.

Det er dog ikke bare i dag at elektrikeren har økt sine papirverdier.

Siden nyttår er Scanship Holding-aksjen opp hele 68,48 prosent.

Årsaken til dagens kurshopp var at selskapet tirsdag kveld meldte om forhandlinger om et bud på selskapet, og dette innebar en kurspremie på omtrent 45 prosent over sluttkurs tirsdag.

Ikke første gang

Men det er ikke første gang Thom tjener penger på aksjer.

I et intervju med Dine Penger (bak betalingsmur) i 2015 fortalte Thom om hvordan han gikk fra 100.000 kroner i aksjer i 1985 til nærmere 50 millioner kroner i 2015.

Mesteparten verdiøkningen kom gjennom én enkelt aksje i perioden mellom 2013 og 2015, nemlig Røkke-selskapet American Shipping Company.

– Jeg har holdt på med det i mange år. Jeg har bare hatt interessen for det, sier han selv om aksjeinvesteringen.

 <p><b>SOLID OPPGANG:</b> Scanship Holding-aksjen har gått som en kule på Oslo Børs etter nyttår</p>

SOLID OPPGANG: Scanship Holding-aksjen har gått som en kule på Oslo Børs etter nyttår

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Per Valebrokk, ansvarlig redaktør E24

På forsiden nå