Statoil kan få fire milliarder i skattesmell

Statoil leverte onsdag kvartalstall som var dårligere enn forventet. Nå kan norske myndigheter komme til å sende en skatteregning på flere milliarder. 


<p><b>SKATTEREGNING:</b> Statoil risikerer nå å få en regning på fire milliarder fra den norske staten etter en ligningsendring. </p>

SKATTEREGNING: Statoil risikerer nå å få en regning på fire milliarder fra den norske staten etter en ligningsendring. 

Statoil ble i slutten av februar varslet av norske myndigheter om en endring i ligningen til selskapet som kan føre til en skattregning på cirka 500 millioner dollar, eller om lag 4 milliarder kroner. 

Det var Dagens Næringsliv som først omtalte saken. Statoil omtaler den mulige skatteregningen i en note i kvartalsresultatet som kom onsdag morgen

Statoil skriver at skatteregningen handler om hvorvidt kostnader til forskning og utvikling skal allokeres under skattereglene for drift offshore.

Tidligere i år omtalte DN en annen sak hvor Statoil sammen med Statkraft kan ende opp med en skatteskjerpelse i milliardklassen. Denne kom som følge av at de statseide selskapene har brukt belgiske internbanker og med det spart milliarder av kroner. Dette har skjedd ved at selskapene flyttet ut store deler av egenkapitalen sin og med det kunne kutte skattregningen. 

På forsiden nå