Statoil-talsmann blir Børge Brendes høyre hånd

En av Statoils profilerte talsmenn returnerer til politikken.

<p><b>TILBAKE TIL POLITIKKEN:</b> Bård Glad Pedersen slutter som talsmann for Statoils internasjonale virksomhet. Han har tidligere vært statssekretær i Forsvarsdepartementet. Nå går han tilbake til regjeringsapparatet, men denne gang til Utenriksdepartementet.<br/></p>

TILBAKE TIL POLITIKKEN: Bård Glad Pedersen slutter som talsmann for Statoils internasjonale virksomhet. Han har tidligere vært statssekretær i Forsvarsdepartementet. Nå går han tilbake til regjeringsapparatet, men denne gang til Utenriksdepartementet.

Bård Glad Pedersen trer inn i jobben som utenriksminister Børge Brendes statssekretær.

Det kommer frem i en pressemelding fra den nye Solberg-regjeringen.

Pedersen har vært talsmann for Statoils internasjonale virksomhet, og har stor innsikt i Statoils organisasjon og de områdene som Statoil opererer i. Dette inkluderer både Russland, USA, Afrika og Midtøsten.

Bård Glad Pedersen er utdannet siviløkonom og har tidligere vært aktiv som Høyre-politiker. Blant annet var han politisk rådgiver og statssekretær i Forsvarsdepartementet under Bondevik II-regjeringen.

Pedersen har jobbet i revisjonsselskapet PricewaterhouseCoopers og PR-byrået Burson-Marsteller før han i 2007 startet i jobben som talsmann for Statoils internasjonale virksomhet.

LES OGSÅ: Disse styrene må statsrådene trekke seg fra

Pedersen er den andre profilerte Statoil-mannen som går fra oljeselskapet og inn i den nye regjeringen. Utenriksminister Børge Brende satt frem til i dag i styret i Statoil, men har trukket seg på grunn av den nye statsrådjobben.

Statoil bekrefter at Pedersen fratrer umiddelbart fra jobben i oljeselskapet.

Ifølge konserndirektør for kommunikasjon i Statoil, Jannik Lindbæk jr. er det Knut Rostad som tar over etter Pedersen.

Knut Rostad har jobbet i Statoil siden 2011 som informasjonssjef og leder for selskapets interne konsulentenhet, forteller Lindbæk.

Han har tidligere arbeidet i Burson Marsteller, VG, Stavanger Aftenblad og Rogaland avis. Han er utdannet ved journalistlinjen på Høyskolen i Volda.

Det lyktes ikke E24 å få en kommentar fra Bård Glad Pedersen før saken ble publisert.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå