Bloomberg: Nå er Mark Zuckerberg verdens tredje rikeste person

Facebook-gründeren dytter investorlegende Warren Buffett ned fra pallen.


<p><b>STADIG RIKERE:</b> Facebook-gründer Mark Zuckerberg selger unna aksjer i sitt eget selskap, men ikke raskt nok til å hindre at formuen stiger.</p>

STADIG RIKERE: Facebook-gründer Mark Zuckerberg selger unna aksjer i sitt eget selskap, men ikke raskt nok til å hindre at formuen stiger.

Facebook-sjef Mark Zuckerberg går forbi investorlegenden Warren Buffett og er nå verdens tredje rikeste person, melder Bloomberg.

Kun Amazon-gründer Jeff Bezos og Microsofts Bill Gates er mer verdt. Det er første gang verdens tre rikeste har tjent formuene sine på teknologi.

34 år gamle Zuckerberg er nå god for 81,6 milliarder dollar, tilsvarende drøyt 655 milliarder kroner. Det er 373 millioner dollar mer enn 87 år gamle Buffett.

Endringen kommer etter at Facebook steg 2,4 prosent til rekordhøye 203,23 dollar per aksje i fredagens handel på Wall Street.

Warren Buffett var en gang verdens rikeste person, men har falt på listen etter at han har gitt bort omkring 290 millioner Berkshire Hathaway-aksjer til veldedige formål. Ifølge Bloomberg er disse aksjene nå verdt mer enn 50 milliarder dollar.

Kvitter seg med aksjer

Mark Zuckerberg har tidligere sagt at han vil gi bort 99 prosent av Facebook-aksjene sine i løpet av livet.

Så langt i 2018 har Facebook-sjefen solgt aksjer i sitt eget selskap for omkring 3,58 milliarder dollar, eller nesten 29 milliarder kroner, ifølge Marketwatch.

Pengene fra salget går i hovedsak til det filantropiske prosjektet han og kona, Priscilla Chan, har valgt å kalle «The Chan Zuckerberg Initiative».

I september i fjor skrev Zuckerberg i en børsmelding at han har planer om å selge aksjer for minst seks milliarder dollar over de neste 18 månedene.

Facebook-aksjen har steget 15 prosent siden nyttår.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå