Farstad har fullført restruktureringen

Antallet aksjer i selskapet har økt fra 39 millioner til i overkant av 4,7 milliarder.


<p><b>HAR GJENNOMFØRT REDNINGSPLAN:</b> Farstad Shipping er i mål med restruktureringen. Her ser vi supplyskip fra Farstad i opplag i Ålesund.</p>

HAR GJENNOMFØRT REDNINGSPLAN: Farstad Shipping er i mål med restruktureringen. Her ser vi supplyskip fra Farstad i opplag i Ålesund.

Farstad Shipping melder torsdag ettermiddag at alle vilkår for restruktureringen av selskapet er oppfylt og at den dermed er fullført.

Antallet aksjer i selskapet er nå 4,7 milliarder. Før restrukturerigen var antallet aksjer 39 millioner.

Flesteparten av de nye aksjene tegnes til kurs 35 øre i form av konvertering av gjeld og innskudd av ny egenkapital.

Disse har tegnet seg

Én av dem som tegner seg er Kjell Inge Røkke-kontrollerte Ocean Yield, som i en børsmelding opplyser at det etter restruktureringen vil sitte med 315,595.760 aksjer i Farstad. Selskapet konverterer med det gjeld som Farstad har til Ocean Yields heleide datterselskap F-Shiplease til aksjer. Oyean Yields aksjepost tilsvarer nå en eierandel på 6,69 prosent av rederiet.

Tirsdag ble det kjent at Kjell Inge Røkkes Aker Capital og John Fredriksen har tegnet seg for vel 571,4 millioner Farstad-aksjer hver til en kurs på 0,35 kroner.

Også dagens hovedaksjonær, Tyrholm & Farstad Invest, har kjøpt aksjer til samme kurs, men kun for 50 millioner kroner.

I tillegg har obligasjonseiere tegnet seg for aksjer for 150 millioner kroner til samme kurs.

Flere av kreditorene skal konvertere gjeld til aksjer, deriblant DNB, som torsdag meldte at de har tegnet seg for 368,9 millioner aksjer i rederiet. DNBs aksjepost vil tilsvare en eierandel på 7,8 prosent. Aksjene får DNB altså ved at bankgjeld og renter som rederiet skylder konverteres inn i aksjer.

Derfor måtte restruktureringen til

Farstad-aksjen raste på Børsen torsdag, og endte dagen ned mer enn 19 prosent til 1,29 kroner per aksje.

Det har vært store kursbevegelser i aksjen i tiden etter at det ble meldt om refinansiering og påfølgende trekantfusjon med John Fredriksens Deep Sea Supply og det Kjell Inge Røkke-kontrollerte Solstad Offshore.

Aksjen har i perioden blitt handlet til så mye som 6,49 kroner og så lavt som 1,70 kroner.

Bakgrunnen for konsolideringen innen offshore supply er svært vanskelige markedsforhold. Den såkalte oljebremsen har gitt lavere aktivitet etter denne sektoren, og det er nå stor overkapasitet på tilbudssiden.

Dette har, sammen med høy gjeld hos flere av aktørene, skapt behov for finansielle grep og sammenslåinger.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Per Valebrokk, ansvarlig redaktør E24

På forsiden nå