FT: Nasdaq diskuterer bud på Børsen

Den amerikanske børseieren skal vurdere å bli med i striden med Euronext om Oslo Børs.

Nasdaq diskuterer en potensiell avtale om å kjøpe Oslo Børs, skriver Financial Times.

Den amerikanske børseieren, som eier de viktigste børsene i Danmark, Sverige og Finland, møter styret i Oslo Børs torsdag for å diskutere saken, ifølge to kilder med kjennskap til saken til avisen.

– Vi kommenterer ikke hvem vi eller vårt styre har møter med, men jeg kan ihvertfall si at vi ikke har hatt styremøte i dag, sier konsernsjef i Oslo Børs VPS Bente Landsnes i en SMS til E24.

– Vi kommenterer ikke rykter og spekulasjoner, sa en talsperson fra Nasdaq til E24. 

Det har ikke lykkes E24 å få tak i styreleder Catharina Hellerud.

Euronext-bud verdt 6,24 mrd. 

Julaften kom meldingen om at børseieren Euronext vil kjøpe Oslo Børs for 6,24 milliarder kroner. Budet var på 145 kroner per aksje i Oslo Børs VPS, som drifter Oslo Børs.

Euronext har allerede sikret seg over 50 prosent av aksjene via aksepter fra en rekke eiere samt kjøp av aksjer i markedet, ifølge tilbudsdokumentet som er blitt fremlagt av børseieren.

Om eierandelen kommer over 90 prosent kan Euronext benytte seg av retten til å tvangsinnløse de resterende aksjonærene.

Men allerede nå har en rekke aksjonærer takket ja til budet. 

Ifølge tilbudsdokumentet publisert mandag gjelder dette så langt 28 aksjonærer, hvor de største er to Pareto-selskaper med en samlet eierandel på 8,7 prosent, fulgt av spesialfondet Incentive (6,5 prosent), Arendals Fossekompani og Armor Advisors (begge 4,6 prosent).

Også en rekke mindre aksjonærer har gitt såkalte forhåndsaksepter.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå