- Kjenner ikke til Finnair-rykter

Norwegian avviser samarbeid med det krisetruede finske selskapet.

MÅ KUTTE: Ifølge den finske avisen Ilta Sanomat kan Finnair komme til å overføre deler av trafikken til Norwegian pluss kutte inntil 750 ansatte.
MÅ KUTTE: Ifølge den finske avisen Ilta Sanomat kan Finnair komme til å overføre deler av trafikken til Norwegian pluss kutte inntil 750 ansatte.

Tirsdag morgen meldte den finske avisen Ilta-Sanomat at Finnair og Norwegian ville annonsere et samarbeid om kort tid.

Ifølge nyhetsbyrået FNB skal det ikke være tilfellet, det skal derimot være Flybe som er det krisetruede finske selskapets nye samarbeidspartner.

Ifølge FNB skal Flybe begynne med å operere tolv Finnair-fly i Europa. Også personalet skal flyttes over.

Også Norwegian stiller seg uforstående til ryktene:

- Vi registreres at det spekuleres om en avtale i media, men vi kjenner ikke til saken, sier informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian til E24.

Ingen kommentar

Ilta-Sanomat på sin side hevder Norwegian-avtalen vil bli annonsert enten i dag eller i løpet av de neste dagene.

Ifølge avisen kan samarbeidet med Norwegian kan innebære at opp til 750 av selskapets 1.800 kabinansatte sies opp, skrives det.

Finnair, som eier 5 prosent av Norwegian, ønsker ikke å kommentere markedsryktene.

Selskapet har hatt problemer med å holde kostnadene i sjakk i flere år, og har blant annet slitt med høye lønnskostnader.

Meldte endringer

Finnair meldte allerede i februar at den tapsbringende virksomheten i Europa skulle overføres til et nytt fellesforetak. Nyansatt Finnair-sjef Kenneth Gilberg varslet den gang en stor omorganisering for å forbedre lønnsomheten i Europa-trafikken.

– Et felles eid regionalt flyselskap vil i så fall ta over hele Finnairs trafikk i Europa på sikt. For Finnairs kunder innebærer et nytt selskap enda bedre forbindelser og flere muligheter til å fly med Finnair til Asia, sa Kenneth Gilberg den gang til Nordens Nyheter.

Selskapet har base i Helsinki og flyr til over 70 destinasjoner i inn- og utland.

Den finske staten eier 55,8 prosent av aksjene i selskapet, men det har vært diskutert å selge seg ned til 50 prosent.

 

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå