Finske Flybe vurderer Widerøe

Finske Flybe Finland vurderer å kjøpe det norske flyselskapet Widerøe av kriserammede SAS. Et salg av Widerøe vil trolig ikke skje før tidligst i 2013.

<p><b>WIDERØE-KJØP:</b> Det finske flyselskapet Flybe vurderer å kjøpe Widerøe.<br/></p>

WIDERØE-KJØP: Det finske flyselskapet Flybe vurderer å kjøpe Widerøe.

Det har vært snakket om mulige norske kjøpere, men det norske regionalselskapet kan like gjerne havne på utenlandske hender, skriver Aftenposten.

– Vi leter hele tiden etter muligheter for å ekspandere i Skandinavia, Norden og de baltiske landene. Vi vil nå se på mulighetene som har oppstått i Norge når Widerøe nå er til salgs, opplyser PR-sjef Liz Sheridan i Flybe.

– God løsning

Flybe Finland har sitt utspring i engelske Flybe, et flyselskap som markedsfører seg som størst i Europa på regionalfly. Av siste halvårsrapport går det tydelig fram at selskapet har det travelt med å vokse. Det er aktivt ute i markedet for å lete etter områder det kan bygge seg opp i.

– Etter min mening vil dette være en god løsning for Widerøe fordi Flybe allerede finnes i markedet og har en drift som ligner mye på den Widerøe har i dag, sier den danske flyanalytikeren Ole Kirchert Christensen til avisen.

LES OGSÅ: Dette regnestykket viser hvorfor SAS fortsatt har problemer

Flybe Finland driver med regulær kommersiell rutetrafikk i egenregi og opererer også kontraktsruter i Finland og de baltiske landene. Flåten består av mange Dash 8-maskiner, samme flytype som Widerøe opererer med i Norge.

Analytiker Hans Erik Jacobsen i First Securities tror imidlertid det er størst sannsynlighet for at Widerøe får nye, norske eiere. Salget vil trolig skje i løpet av 2013, mener han, men prisen vil han ikke spekulere på.

Tidligst neste år

Ifølge Dagens Næringsliv vil et salg av Widerøe tidligst kunne skje neste år. Først må imidlertid SAS ordne opp med fagforeninger og pensjonsproblemer.

– Prosessen er startet opp, men dette ligger ikke først i løypa, sier investorkontakt Sture Stølen i SAS.

Han ser for seg at et salg av regionselskapet først vil skje «et godt stykke ut i året». Han sier det er mest sannsynlig at en finansiell gruppering, og ikke et selskap som driver med luftfart, blir kjøper. Og det har allerede kommet flere henvendelser han kaller interessante.

– Det finnes ulike henvendelser og forslag, sier Stølen.

LES OGSÅ:

På forsiden nå