Forhandler om samlingsregjering nå

Ifølge greske medier forhandler Georgios Papandreou nå om å danne «en samlingsregjering» sammen med opposisjonen.

SAMLINGSREGJERING: Statsminister Georgios Papandreou, til venstre sitter nå i forhandlinger med den konservative opposisjonslederen Antonis Samaras, til høyre. Bildet er tatt ved en tidligere anledning.
SAMLINGSREGJERING: Statsminister Georgios Papandreou, til venstre sitter nå i forhandlinger med den konservative opposisjonslederen Antonis Samaras, til høyre. Bildet er tatt ved en tidligere anledning.

Flere medier, inkludert BBC, har de siste timene videreformidlet ubekreftede meldinger om at den greske statsministeren Georgios Papandreou ville komme til å trekke seg i løpet av dagen.

Det ser nå imidlertid ut til at det ikke er hold i disse meldingene. Ifølge greske medier sitter Papandreou nå i forhandlinger med opposisjonen om å danne en felles «samlingsregjering».

Han skal ikke ha til hensikt å møte presidenten i dag. Papandreou ventes å avholde en pressekonferanse senere på dagen.

- Flere media har rapportert at Papandreou skulle ha møte med president Karolos Papoulias straks regjeringsmøte var over, men det avkreftes nå fra statsministerens kontor, sier Asimina Michailidous ved senter for Europa-forskning på Universitetet i Oslo til E24.

Alle muligheter åpne

Michailidous sier situasjonen for øyeblikket er veldig uavklart. Det som likevel synes klart, er at Papandreous regjering trolig ikke vil overleve fredagens votum i parlamentet dersom det avholdes.

- Men dersom det nå etableres en samlingsregjering, vil det ikke bli behov for det, sier Michailidous.

Torsdag formiddag rykket opposisjonsleder Antonis Samaras ut og tilbød seg å gå inn i en samlingsregjering med den sittende sosialistiske regjeringen, og det er dette det nå forhandles om.

Etter at to medlemmer av Papandreou parti i går trakk seg, har PASOK bare to medlemmers flertall i nasjonalforsamlingen, men blant medlemmene i nasjonalforsamlingen er det flere av Papandreous egne som har sagt at de ikke lenger har tillit til statsministeren.

GRESK TV: - Papandreou skal kjempe videre

FRANKRIKES EUROPAMINISTER:
- Eurosonen klarer seg fint uten Hellas

EU-KOMMISJONEN:
- Nei til euro vil være et farvel til EU

EUROSONEN:
- Kutter renten overraskende

På forsiden nå