Full dekning for Telenor

Telenor leverer over forventning for andre kvartal. Taper 114 millioner kroner på nettverkskrøll.

 

 

Den norske telegiganten Telenor la torsdag morgen fram et EBITDA-kvartalsresultat på 7.457 millioner kroner.

Selskapets nettverksproblemer i Norge tidligere i sommer har kostet dem 114 millioner kroner, i tillegg til å ha gitt en skikkelig omdømmesmell.

LES OGSÅ: - Taper småpenger på mobilkrise

Telenor var ventet å legge frem et EBITDA-resultat på 7.195 millioner kroner for årets andre kvartal, ifølge 13 analytikerestimater innhentet av SIX Estimates. I tilsvarende periode i fjor var EBITDA-resultatet 6.891 millioner kroner.

8 millioner nye abonnenter

Selskapet har fått nærmere 8 millioner nye mobilabonnenter, og mye av dette skyldes selskapets drift i Asia.

Konsernsjefi i Telenor, Jon Fredrik Baksaas, sier i en pressemelding at han er fornøyd med å se at kundebasen igjen vokser i Norge, og at veksten i datatrafikk kompenserer for prispresset for tale.

- Halvveis inn i året har vi tatt vekstmuligheter og levert et kvartal med syv prosent organisk inntektsvekst, kombinert med stabil kundetilvekst og sunne marginer, sier Baksaas.

Telenor økte driftsresultatet med 31 prosent i andre kvartal i år sammenlignet med samme periode i fjor. I årets andre halvår rapporterte telekonsernet inntekter for 24,4 milliarder kroner.

Kjøper tilbake aksjer

- Jeg er glad for å kunne meddele at vi vil initiere et tilbakekjøpsprogram for tre prosent av selskapets utestående aksjer, basert på vår sterke finansielle situasjon, sier Baksaas i pressemeldingen.

- Med dividende utbetalt i juni og dette nye programmet, bekrefter vi vår ambisjon om å levere konkurransedyktig aksjonærgodtgjørelse.

LES OGSÅ:

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå