Bløffeselskap tar ikke telefonen når Funcom ringer

Toppsjef Ole Schreiner sier analyseselskapet de tidligere linket til på egne investorsider nå ikke tar telefonen når Funcom ringer.<p><b>SJOKKERT:</b> Funcom-topp Ole Schreiner sier han «er sjokkert dersom opplysningene fra E24 stemmer».</p>

SJOKKERT: Funcom-topp Ole Schreiner sier han «er sjokkert dersom opplysningene fra E24 stemmer».

– Om det dere har funnet ut er korrekt, tar vi all mulig avstand fra dem, sier Schreiner til E24.

Onsdag kunne E24 avsløre flere kritikkverdige forhold hos det skotske analyseselskapet Prestigo Research, som har stått bak analyser av det norske dataspillselskapet Funcom. Analyser som har blitt delt blant Funcom-aksjonærer.

E24 har avdekket at Prestigo har kommet med usannheter om ansatte, egen størrelse, egen sertifisering og skrytt på seg storkontrakter som ikke finnes.

Funcom har selv betalt for distribusjon av analysene Prestigo laget.

Inntil E24s avsløring var Pretsigo oppgitt som Funcom-analytikere på Funcoms egne investor-sider.

Sjokkert

Funcom-topp Ole Schreiner forteller til E24 at de ble sjokkerte da de ble oppmerksomme på informasjonen som kom frem i E24s artikkel, og at de i ettertid har jobbet for å ettergå informasjonen.

− Vi er ekstremt overrasket og sjokkert dersom dette medfører riktighet. Nå har vi gått tilbake i våre dokumenter, sett på det dere har skrevet, og vi har gått gjennom distribusjonsavtalen, og analysen.

− Vi har også gått gjennom den kommunikasjonen vi har hatt med selskapet, sier han.

E24 har hatt problemer med å få Prestigo i tale, et problem som også Funcom har hatt det siste døgnet.

− Nå i ettertid har vi korrespondert med Prestigo på mail, men har ikke fått tak i dem på telefon, sier Schreiner.

Ingen kontrakt

Onsdag kveld fjernet Funcom lenken til Prestigo Research fra sine hjemmesider, og informerte om at de hadde vært i mailkontakt med selskapet.

Ut fra denne kontakten ble det lagt ut en melding om at Owen Spencer ikke lenger er analytiker i Prestigo Research. Spencer var mannen som sto oppført som analytiker i Funcom-analysene det britiske selskapet laget.

− I den ene mailen skriver de at Owen Spencer ikke lenger er ansatt. Også fikk vi svar da vi spurte at vi ville avklare om vi fortsatt hadde en kontraktuell forbindelse, noe de svarte negativt på.

Schreiner forteller at de får svar fra selskapet på mail, men at disse ikke er signert med navn, et problem også E24 har hatt i kommunikasjonen med selskapet.

Har kun betalt for distribusjon

Schreiner ønsker også å presisere at selskapet ikke har betalt for at Prestigo skal gjennomføre analyser av selskapet.

− Dette er en helt uavhengig avtale utover at de distribuerer analysene. Det finnes ikke noen avtale om at de skal lage analyser for oss. Det har vært spekulasjon rundt dette, og det stemmer ikke, sier Schreiner.

− Vi har ikke noen avtale utover en distribusjonsavtale, og det eneste vi har bidratt med er å rette faktuelle feil. Den distribusjonsavtalen gjaldt fra februar i fjor og gjaldt i tolv måneder, sier han.

Schreiner har tidligere forklart at distribusjonsavgiften var på «noen få tusen pund».

De ønsker ikke å være mer konkrete fordi de kan være bundet av en konfidensialitetsklausul.

I kommunikasjonen med selskapet sier Schreiner at de har forholdt seg til to personer.

− De vi har kommunisert med tidligere, er den som har signert distribusjonsavtalen, altså Toni Yordanov. Owen Spencer var analytikeren bak rapportene, sier han.

E24 har tidligere skrevet om Yordanovs tilknytning til Pretsigo Research.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Per Valebrokk, ansvarlig redaktør E24

På forsiden nå