Funcom kutter henvisning til bløffe-selskapet Prestigo

Funcom skriver i en børsmelding at frem til de får flere fakta på bordet, velger de å fjerne alle henvisninger de har hatt til det britiske analyseselskapet Prestigo Research.


<p><b>NYE OPPLYSNINGER:</b> Funcom opplyser på sine nettsider at de har blitt gjort oppmerksomme på av Prestigo at analytiker Owen Spencer ikke lenger er tilknyttet dem.</p>

NYE OPPLYSNINGER: Funcom opplyser på sine nettsider at de har blitt gjort oppmerksomme på av Prestigo at analytiker Owen Spencer ikke lenger er tilknyttet dem.

Onsdag kunne E24 avsløre at et selskap som kaller seg Prestigo Research, som har skrevet positive analyser om spillselskapet Funcom, har bløffet om om egne ansatte, egen størrelse, og skrytt på seg storavtaler de ikke har.

Funcom har betalt for distribusjon av analyserapport fra Prestigo, og Owen Spencer har stått oppført som analytiker på Funcoms egne investor-sider,

Nå skriver Funcom i en børsmelding at de fjerner alle henvisninger til Prestigo Research som de har hatt på nettsidene sine.

De har også lagt ut en melding om at Owen Spencer, mannen som sto oppført som Funcom-analytiker, ikke lenger er tilknyttet Prestigo. I den skriver de også at Prestigos analytikerteam kan kontaktes på mail, og henviser til en mailadresse. De presiserer for øvrig også på sine nettsider at de nå har fjernet lenken til Prestigos analyser.

– I påvente av videre undersøkelser, og til Funcom har fått flere fakta på bordet, fjerner selskapet alle henvisninger til dette firmaet og dets analytikere, skriver Funcom.

Betalte for distribuering

Etter flere turbulente år har Funcom-aksjen opplevd en ellevill opptur i vinter. Den er opp vel 100 prosent siste tre måneder.

Mange småsparere og mindre aksjonærer er inne i Funcom-aksjen.

Analysene fra Prertsigo Research er omtalt i norsk finanspresse i en rekke omganger, og deles flittig blant mindre Funcom-aksjonærer på sosiale medier og nettforum.

Funcom har både bidratt til å distribuere de positive analysene, blant annet gjennom lenker på sine nettsider, og betalt for det.

«Funcom betaler ikke for at noe analysemateriale blir utarbeidet. Men selskapet kan betale en distribusjonsavgift for å få rapportene sluppet til allmennheten. Der en slik avgift har blitt betalt, har selskapet blitt merket med en *», har Funcom forklart til E24 tidligere.

Dette gjentar de også i børsmeldingen onsdag ettermiddag.

Gjorde bakgrunnssjekk

Funcom gjentar også at de gjorde sin egen bakgrunnssjekk av selskapet, som de opplyser at de ikke selv kontaktet, men at det var Prestigo som valgte å dekke Funcom.

«Vi gjorde en normal bakgrunnssjekk på begge selskapene, inkludert men ikke begrenset til å se på andre selskaper de har dekket. Vi fant ikke noe usedvanlig eller noe som ga grunn til uro», lyder det fra Funcom.

Funcom-aksjen er ned 11,49 prosent i onsdagens handel på Oslo Børs, og falt kraftig etter E24s avsløring.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Per Valebrokk, ansvarlig redaktør E24

På forsiden nå