Slik blir Funcoms nye Conan-spill mottatt

Anmelderne er positive til mye i Funcoms storsatsning «Conan Exiles», men mener mer arbeid gjenstår før spillet kan høste toppkarakterer.


<p><b>BLODIG:</b> Anmelderne feller dom over Funcoms nyeste spill, «Conan Exiles».</p>

BLODIG: Anmelderne feller dom over Funcoms nyeste spill, «Conan Exiles».

– Mitt inntrykk er at folk synes at dette er et kult tillegg i sjangeren som utgjøres av denne typen overlevelsesspill, sier redaksjonssjef Audun Rodem hos spillsiden gamer.no til E24.

Tirsdag i forrige uke lanserte børsnoterte Funcom den fulle versjonen av spillet «Conan Exiles» på PC, Xbox One og Playstation 4.

Selskapet meldte samtidig at de hadde solgt én million kopier av spillet, som har vært tilgjengelig i såkalt «early access» det foregående året.

Etter at den fulle versjonen har vært i salg i en drøy uke, begynner anmeldelsene av spillet å renne inn. Det høster mye godord fra ekspertene, men får trekk for teknisk trøbbel.

«Godt»

Gamer.no er blant dem som har vurdert spillet, og deres anmelder mener at det er Funcoms beste siden «Drømmefall», som ble utgitt i 2006.

«Conan Exiles har overrasket meg skikkelig, og jeg kjenner på avhengighetsfølelsen. Etter noen litt stressende og ikke så morsomme første minutter på ferd gjennom ørkenen, lærte jeg å elske livet i eksil», skriver anmelder Andreas Bjørnbekk.

Han mener også at det er enklere å komme i gang med «Conan Exiles» enn hovedkonkurrentene «Ark: Survival Evolved» og «Rust», men gir trekk i karakteren fordi spillet føles uferdig.

«Forhåpentligvis har også Funcom planer om å bruke en god del mer tid på universet, slik at vi én dag om ikke altfor lenge kan sitte igjen med et spill som er mer polert enn det var på utgivelsesdagen», skriver han videre.

Samlet lander gamer.no på karakteren 7 av 10, som tilsvarer vurderingen «godt».

Trekk for tekniske detaljer

Også internasjonalt har spillpressen kastet seg over Conan-spillet, og hos anerkjente pcgamer.com lander man på karakteren 65 av 100.

De lar seg blant annet imponere av spillets størrelse og rollespillelementer, men gir også trekk for uferdige tekniske detaljer.

«Gitt at kampanimasjonene og våpenfølelsen ikke er der du håpet at de skulle være, selv når Exiles fungerer mer eller mindre korrekt, gir det ikke mye godvilje til å se bort fra feil når de oppstår. Men disse manglene er ikke nok til å avskrive spillet helt: Dets kapasitet til å kaste ut imponerende nye områder på kartet, og samtidig opprettholde en episk klan-krigssaga, er noe som bør feires», skriver nettstedet.

Eurogamer.net beskriver «Conan Exiles» som et «vakkert skulpturert overlevelsesspill».

«Dersom Ark og Rust er de dvaske alfahannene innen overlevelsesspill, er Conan den selvsikre utfordreren som fisker etter et overtak», skriver anmelderen.

Nettstedet liker presentasjonen av Conan-universet, mener kampsystemet er «ganske solid og robust» og trekker også frem elementer som sanking og håndverk.

«Uansett om dette er slutten for overlevelsesspill eller begynnelsen på en dvaleperiode (...) er det kanskje like greit at sjangeren har spart en av sine beste til slutten», lyder konklusjonen.

«Snuoperasjon»

Anmeldernes dom er langt på vei i tråd med tilbakemeldingen fra spillerne. På plattformen Steam er de fleste kommentarene som har kommet inn de siste 30 dagene, 73 prosent, positive.

Andelen positive kommentarer totalt sett er noe lavere, 66 prosent.

En bruker skriver at han kjøpte spillet for et år siden, la det bort og tok det frem igjen nylig.

«Dette spillet representerer i dag ikke noe annet enn en mirakuløs snuoperasjon i spillindustrien. Jeg har aldri sett et spill gå fra helt uspillbart til det beste i sin sjanger. Og tvil ikke, dette spillet er helt klart det beste i sin sjanger», skriver vedkommende.

Flesteparten av de negative kommentarene er relatert til tekniske problemer og servertrøbbel.

På spillsiden Metacritic får PC-versjonen av «Conan Exiles» en samlescore blant brukerne på 6,9 av 10.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå